glasul-hd.ro Web analytics

Agricultură

Legumicultorii primesc anul acesta 5.000 de euro la hectar

Agricultorii care cultiva legume in spatii protejate vor primi anul acesta o suma dubla, aproximativ 5.000 de euro la hectar. Majorarea plafonului pentru sprijinul cuplat a fost permis de Comisia Europeana, a anuntat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Adrian Oros, intr-o conferinta de presa.

Subvenție dublată la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Fermierii români vor putea încasa o plată de peste 5.000 de euro la hectar în urma demersurilor făcute de Guvernul României, prin Ministerul Agriculturii, la solicitarea sectorului legumicol și cu susținerea mediatică a Agrointeligența – AGROINTEL.RO. Avem confirmarea că la nivelul Comisiei Europene s-a aprobat majorarea plafonului alocat sprijinului cuplat pentru culturile de legume în spații protejate – sere și solarii.

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a confirmat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO că a fost aprobată solicitarea României de majorare a plafonului pentru SCV legume în spații protejate. Aceeași informație au primit-o și reprezentanții din sectorul de legume cu care am discutat! Astfel, la acest moment, discuțiile ne indică faptul că de la 3,4 milioane de euro, plafonul pentru această subvenție va crește la circa 8 milioane de euro, ceea ce face ca plata finală să fie de peste 5.000 de euro pe hectar, dublă față de calculul inițial de 2.600 de euro la hectar.

Suprafața totală eligibilă pentru plata sprijinului cuplat vegetal la legume în sere și solarii este de 1.420 de hectare pentru Campania APIA 2019. Inițial, în proiectul de Hotărâre de Guvern, plafonul la această schemă, adică bugetul total alocat, era de 3.457.080 de euro pentru legume cultivate în sere și solarii: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveţi pentru consum în stare proaspătă şi/sau pentru industrializare, ardei, varză și vinete pentru consum în stare proaspătă.
Informaţiile publicate de Agrointeligența – AGROINTEL.RO pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în PRIMUL PARAGRAF a sursei cu LINK ACTIV. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor, ca atare vom acționa în consecință.

Sursă:

Back to top button