glasul-hd.ro Web analytics

Lavinia, soția lui Mihăiță Cîmpeanu, se luptă să trăiască

Clipe dramatice în familia pilotului de raliu Mihai Cîmpeanu. După ce Mihăiță, fiul său a murit pe loc, în urma unui grav accident de circulație, produs duminică seara, la Fornădie, soția acestuia, Lavinia, se zbate pentru viață. Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Deva spun că starea de sănătate a tinerei, în vârstă de doar 25 de ani, este extrem de gravă.

Medicii sunt rezervați în privința șanselor de supraviețuire a Laviniei. „Starea ei de sănătate s-a agravat, trecând de la o comă de gradul III, la comă de gradul IV. A suferit politraumatisme cranio-cerebrale în urma accidentului. În acest moment are și o insuficiența respiratorie cu protezare mecanică, adică este intubată. Hemodinamic instabilă, deci are un prognostic rezervat din partea tuturor. Am alcătuit o echipă medicală care veghează permanent fluctuațiile și evoluția pacientei. Avem tot ceea ce ne trebuie, nu ducem lipsă de nimic, tratamentul va fi complex și complet, însă vom vedea ce ne rezervă viitorul. Medicii care fac parte din acea echipă sunt rezervați în acest moment”, a declarat Călin Laza, managerul Spitalului Judeațean de Urgență Deva.

Mihăiță a gonit spre moarte

A gonit spre moarte, într-o „cursă” de raliu care nu i-a adus un premiu, ci sfârșitul. Mihăiță, cum îl alintau prietenii, moștenise de la tatăl său, multiplul campion național în competițiile de raliu, dragostea pentru mașini puternice și pentru viteză. Duminică seara, în jurul orei 21, tânărul mergea spre casă, la Brad. Martorii teribilului accident, șoferi și ei, spun că Mihăiță gonea cu viteză mare și pe DN 76, porțiunea de drum dintre Șoimuș și Fornădie, toate mașinile pe care le-a întâlnit în calea lui, le-a depășit. O vreme ploioasă, un drum neiluminat, aflat în lucru, nemarcat, plus viteza cu care conducea, toate au dus la o tragedie. Mașina în care se afla, un bolid marca Audi, într-o curbă ușoară, a intrat pe contrasens, și s-a izbit frontal cu un autotractor. Șoferul TIR-ului nu a mai avut nicio șansă să evite impactul. Mihăiță a murit pe loc. Soția sa a fost dusă la spital, în stare gravă. În primele 30 de minute de la producerea accidentului, dimensiunea tragediei era mult mai mare, pentru că pompierii au observat pe bancheta din spate un scăunel de copil, existând posibilitatea ca micuța cuplului, o fetiță de doi ani, să se fi aflat în autoturism. Pompierii și paramedicii SMURD au căutat zeci de minute prin șanțuri, până când au reușit să afle că fetița era acasă, cu bunicii.

Vezi și

Close