glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Jafuri pe bandă rulantă, în județul Hunedoara. Autori necunoscuți au spart un magazin de telefonie mobilă

Un magazin de telefonie mobilă, din centrul Hunedoarei, a fost jefuit de hoţi. Autorităţile au fost alertate marţi dimineaţa şi efectuează cercetări pentru a identifica autorii infracţiunii. În ultimele luni, mai multe jafuri au avut loc în județul Hunedoara, unii dintre autori fiind și astăzi neprinși de către poliție.

Spargerea a avut loc la un magazin de telefonie de pe bulevardul Corvin. Potrivit anchetatorilor, paguba declarată este de 9.000 de lei. În jurul orei patru, persoane necunoscute au spart un geam al magazinului şi au intrat în interior, luând mai multe telefoane mobile şi machete de telefoane de pe rafturi. „Se fac cercetări în vederea identificării autorilor și a recuperării prejudiciului. Se analizează probele existente la locul faptei, care au fost ridicate, în vederea evaluării. Prejudiciul declarat este de 9.000 de lei”, a declarat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Hunedoara.

Hoții acționează

Acesta este al treilea jaf, din municipiul Hunedoara, în ultimul an. După ce Castelul Corvinilor a fost păgubit de 170.000 de lei, a venit rândul unei case de schimb valutar din centrul civic al orașului. Proprietarul susține că hoții au furat peste 360.000 de lei. În acest caz, polițiștii au de răspuns la o mulțime de întrebări, cu atât mai mult cu cât, surse din rândul anchetei spun că sistemul de alarmare nu funcționa. Până astăzi, hoții nu au fost prinși. Pe de altă parte, bărbatul despre care se bănuiește că a jefuit Castelul a fost trimis în judecată. După câteva zile de la furt, Gabriel Gal, un bărbat de 30 de ani din Hunedoara, a fost prins de polițiștii hunedoreni, fiind acuzat de această faptă. Oamenii legii l-au ridicat pe tânăr din spital, de pe secția Ortopedie, și spuneau că acesta și-ar fi rupt piciorul în timp ce escalada zidul din spate al monumentului, pentru a putea fugi cu prada de peste 170.000 de lei.

Poliția nu a reușit să îi prindă nici pe hoții care au jefuit sediul firmei de curierat Fan Courier, din Deva. Aceștia au furat un seif din incinta societății și au fugit de la fața locului cu o mașină de curierat. Paguba a fost de 20.000 de lei. Autoritățile au reușit să recupereze autovehiculul, în județul Alba, dar nu au reușit să identifice autorii.

2 Comments

  1. Politistii nu fac nimic…azi maine se face anu’ iar politia inca nu m-a sunat sa stabileasca ziua cand trebuie sa dau declaratii referitoare la paguba suferita, declaratii care trebuiau cica date in prima sapt. dupa furt…deci..ne mai mira faptul ca hotii nu sunt prinsi? :))