glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateCultură

Înotătorul hunedorean Avram Iancu partener de promovare a filmului „Avram Iancu – Împotriva imperiului”

Anul acesta se împlinesc 200 de ani de la nașterea marelui Avram Iancu, avocat transilvănean și revoluționar român pașoptist, care a jucat un rol important în Revoluția de la 1848 din Transilvania supranumit “Crăișorul Munților“.

La două veacuri trecute fix de la nașterea sa, se lansează prima docu-dramă realizată despre viața lui și contribuția pe care a avut-o la legarea neamului nost’ românesc.

Producția se numește, sugestiv și curajos, „Avram Iancu – Împotriva imperiului” și îl are în rolul principal pe tânărul actor Horia Fedorca – aflat la debutul pe marile ecrane. Incredibilă asemănarea a acestui artist de la Teatrul De Stat Radu Stanca din Sibiu cu Eroul Transilvaniei – Crăișorul Munților. Și este naturală, 100%, nu realizată din efecte speciale…
Din 26 ianuarie intră în toate cinematografele din țară (iar avanpremiera va fi simultan în toate orașele de #MicaUnire – #UnireaPrincipatelorRomâne, 24 ianuarie).
Filmul, realizat de echipa #PapaPictures, în parteneriat cu #RoVillage, în regia lui #TheoThorn, cu #HoriaFedorca și #DamianOancea în rolurile principale.

Avanpremiera de gală, are loc astăzi, 22 ianuarie, de la ora 19.00, la Cinemax din Mall #Veranda, în prezența întregii echipe de producție și a actorilor iar cu această ocazie se vor întâlni cei 3 Avram Iancu:

1. Marele Avram Iancu
2. Actorul ce-l joacă pe Avram Iancu
3. Înotatorul hunedorean Avram Iancu.
„Anul acesta este un an cu totul special, pentru că se împlinesc 200 de ani de la naşterea eroului din Transilvania care a fost supranumit Crăişorul Munţilor. Şi tot anul acesta eu împlinesc 48 de ani, vârsta la care el a murit. 2024 este un an special şi pentru că aniversez zece ani de carieră la înotul în ape deschise. În data de 31 martie 2014 anunţam că voi străbate Canalul Mânecii”, a mărturisit înotătorul Avram Iancu. Şi a povestit că numele său nu este „accidental” acelaşi cu al eroului.
„În special bunica mea din partea tatălui a insistat să mă boteze Avram. Spune că dacă tot ne cheamă Iancu şi eu sunt băiat de ce să nu fiu Avram Iancu?! Şi iată că… la 200 de ani distanţă de marele Avram Iancu, micuţul Avram Iancu a devenit Cetăţean de Onoare al Măderatului… satul bunicii mele”. – Avram Iancu – supranumit și Crăișorul Apelor.
Vezi mai jos trailerul filmului „Avram Iancu – Împotriva imperiului”
Back to top button