glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Începe „distracţia” în Consiliul Local Deva. Marian Muntean îl înlocuieşte pe Ovidiu Moş în funcţia de viceprimar

Ziua de ieri a adus un nou viceprimar pentru deveni. Preşedintele PP-DD Hunedoara, Marian Muntean, l-a înlocuit pe reprezentantul PSD, Ovidiu Moş, aşa cum era de aşteptat după tendinţa de alianţe din judeţul Hunedoara, opuse „liniei” impuse de Bucureşti.

Este de aşteptat să se declanşeze o serie de scandaluri politice odată cu înlăturarea de pe funcţie a reprezentantului PSD, Ovidiu Moş, şi a formării unei noi majorităţi în Consiliul Local Deva.

Prefectul are un rol important în jocul politic

Cel mai probabil, apoliticul prefect Sorin Vasilescu, susţinut în funcţie de PSD, va ataca în Contencios Administrativ hotărârea de ieri a Consiliului Local Deva, privind schimbarea din funcţie a viceprimarului Ovidiu Moş. De altfel imediat după votul Consiliului Local, Ovidiu Moş a declarat că din punctul său de vedere Hotărârea este ilegală şi că o va ataca în instanţă. În situaţia, probabilă, în care Prefectura va ataca hotărârea în instanţa de Contencios Administrativ, aceasta va fi suspendată până când judecătorii vor pronunţa o hotărâre definitivă. Consecinţa suspendării ar fi întoarcerea viceprimarului pesedist pe funcţie.

O ecuaţie cu două necunoscute, rezolvată rapid

Încă din primele minute ale şedinţei de ieri a fost tranşată disputa dintre grupurile PSD-UNPR şi PNL-PDL. Preşedintele de şedinţă a supus votului Consiliului suplimentarea ordinii de zi cu două hotărâri privind schimbarea celor doi viceprimari. Proiectele de hotărâre au fost iniţiate de cele două grupuri politice care îi voiau demişi pe unul sau pe celălalt dintre viceprimari. În momentul în care hotărârea privind schimbarea lui Ovidiu Moş a trecut cu 12 voturi la 9 şi cea prin care se cerea schimbarea liberalului Marius Surgent a fost respinsă cu acelaşi scor, a fost evident că tabăra PNL-PDL şi-a asigurat susţinerea PP-DD şi implicit majoritatea în Consiliul Local Deva. Din acel moment consilierii PSD au început să se agite, în special viceprimarul Ovidiu Moş şi consilierul Vasile Ţonea, care au ieşit de mai multe ori din sală vorbind nervoşi la telefoanele mobile, în speranţa ca în ultimul moment să schimbe orientarea PP-DD. Timp de peste o oră, cât s-au votat hotărârile de pe ordinea de zi, Ovidiu Moş a fost ţinut la prezidiu, ca un condamnat pe eşafod, aşteptând să fie executat.

Trădare să fie… dar să fie de folos

În momentul în care s-a trecut la votarea hotărârii de schimbare a viceprimarului Ovidiu Moş, zarurile fuseseră deja aruncate. Surprinzător a fost doar scorul de 13-8 cu care a fosta doptată hotărârea, ceea ce demonstra că unul dintre consilierii din cealaltă tabără a trădat. În locul lui Moş a fost făcută o singură nominalizare, Marian Muntean, care a fost confirmat în funcţie cu acelaşi scor 13 – 8. La finalul şedinţei consilierii din tabăra PSD-UNPR arătau cu degetul spre colegul lor, Carol Panduru, care ar fi trădat absolut inutil atâta timp cât şi fără votul său finalul ar fi fost acelaşi.

De la început mi-am dorit să fiu primar. Dar dacă nu a ieşit primar, după doi ani de zile am obţinut un post de viceprimar. Sper să îmi duc mandatul aşa cum am fost votat de alegători, să-i ajut pe cei care au nevoie de sprijin şi dacă au fost lucruri care nu au fost corecte până acum în primărie, eu sper să reuşesc să le schimb din punctul de vedere al viceprimarului, să mergem înainte în aşa fel încât oamenii să fie mulţumiţi că m-au votat şi au avut încredere în mine” – viceprimarul Devei, Marian Muntean 

Back to top button