glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Încă două contracte pe bani europeni, pentru Hunedoara

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, a semnat, ieri, la sediul ADR Vest din Timişoara, contractele de finanţare europeană pentru proiectele referitoare la reabilitarea energetică a patru clădiri ale Colegiului „Matei Corvin” şi la reabilitarea energetică a vechii clădiri a Primăriei oraşului. Primul contract are o valoare de 11,5 milioane de lei, iar cel de-al doilea, de 3,8 milioane.

Este vorba despre două proiecte depuse la ADR Vest în octombrie anul trecut. Până acum, Primăria Hunedoarei are asigurată prin contract o finanţare de aproximativ 41 de milioane de lei, pentru un total de patru proiecte importante, celor două amintite anterior, adăugându-se cel pentru restaurarea şi conservarea Castelului Corvinilor şi cel pentru creşterea eficienţei energetice la Colegiul „Iancu de Hunedoara”.

„În ultimul an, Primăria Municipiului Hunedoara a depus la ADR Vest un număr de 19 proiecte pe fonduri europene, în valoare totală de 306.121.948,30 lei (66,5 milioane de euro)”, se arată într-un comunicat al Primăriei oraşului amintit.