glasul-hd.ro Web analyticsActualitateCultură

În ultima seară de Stradivarius Music Nights, acordurile viorii Queen Stradivarius vor răsuna în curtea castelului

După două seri de nuitat, astăzi vom asculta cu placere ultimele acorduri ale viorii Queen Stradivarius în curtea castelului la recitalul Stradivarius & Friends

  • Bach – Concertul pentru doua viori in Re minor

Solist: Razvan Stoica – vioara

Kálman Nagy – vioara

  • Piazzolla „Tango by the castle”

Solisti: Razvan & Andreea Stoica

  • C. Saint-Saens -Lebăda

Solist: Mihail Grigore cello

Răzvan Stoica este un violonist de excepţie, considerat de critici „cel mai bun al generației sale”. Este cunoscut pentru „duo-ul” pe care l-a făcut cu o vioară Stradivarius din 1729, despre care Răzvan a spus că este „cea mai bună vioară din lume”. Vioara a fost câştigată în cadrul unei competiţii desfăşurată la Salzburg în 2009, în faţa altor 170 de contracandidaţi!

Andreea Stoica s-a născut în București, în 1981 și a început să cânte la pian la vârsta de cinci ani. La vârsta de șase ani a fost acceptată la Colegiul National de Muzică „George Enescu” din București, ca student principal în clasa de pian, fiind considerată un copil minune. La vârsta de 12 ani, a debutat ca solist la Concertul Mozart pentru pian, împreună cu „Orchestra București”. După debutul orchestral, a fost implicată în numeroase concerte și recitaluri în întreaga Europă și Japonia. Împreună cu fratele său, Răzvan Stoica, a format un duo inseparabil („Duo Stoica”), cu care au susținut concerte de succes în Europa, SUA și Japonia.

Back to top button