glasul-hd.ro Web analytics

Administrație

Hunedoara: curăţenia de primăvară „produce” zeci de tone de gunoi

De vreo şase zile, angajaţii societăţii de salubritate a Primăriei, ajutaţi de beneficiari ai venitului minim garantat şi de persoane obligate de justiţie să presteze muncă în folosul comunităţii tot adună gunoaie din zona Valea Seacă.

Primăria a decis să înceapă mai devreme decât de obicei curăţenia de primăvară, datorită vremii prielnice. În spatele rândului de blocuri de pe strada Trandafirilor, oamenii angrenaţi în operaţiune au avut parte de tot felul de „surprize”, deşeurile aruncate aiurea de alţi hunedoreni fiind în cantităţi impresionante. Mai bine de zece remorci de gunoi au fost ridicate până acum din zona amintită şi încă mai e de lucru.
Şi mai ciudat e faptul că între blocurile de pe strada amintită, în ultimii ani, s-au tot amenajat parcări, unele cu zeci de locuri, la marginea cărora se găsesc alte mormane de gunoi. Prea puţine dintre locurile de parcare sunt închiriate cu acte-n regulă de la Primărie. Dacă ar fi fost închiriate, conform contractului încheiat cu municipalitatea, chiriaşul este cel care trebuie să se îngrijească de curăţarea respectivului loc de parcare, indiferent de anotimp. Mulţi hunedoreni de pe strada amintită (una dintre cele mai lungi din oraş) consideră însă că le e mai uşor (şi mai ieftin) să-şi lase maşina pe carosabil, decât să folosească parcarea dintre blocuri.