glasul-hd.ro Web analytics

Editorial

Glasul lui Ștefan CIOCAN

Într-o țară normală, cu o clasă politică normală, cu cetățeni demni implicați în viața politică, ar trebui să urmeze un val de demisii din rândurile PSD. Oamenii de bună credință, care s-au simțit apropiați de valorile social-democrate, naivi care au crezut poveștile lui Dragnea sau doar români consecvenți în a vota urmașii lui Iliescu pe care l-au ales în 1990, trebuie să-și dea seama că sunt trădați. Că sunt folosiți doar ca masă de manevră și plătiți cu firimiturile de la masa lor. A bogaților. Că cei care au furat miliarde de euro, din banii tuturor românilor, vor fi liberi cu susținerea masei de manevră pesediste. Că și ei, membrii de rând ai PSD, alături de noi cei care nu am votat cu partidul lui Dragnea, ar putea trăi mai bine în țara lor dacă banii furați de politicieni ar fi cheltuiți în folosul cetățenilor. Că din vila nesimțită a lui Dragnea, din Alexandria, are fiecare dintre români o mică parte, că averea fabuloasă a lui Voiculescu este construită pe munca și banii poporului, că baronii locali sunt născuți și crescuți din banul public.

Nu se va întâmpla așa ceva! Mai mult decât atât, la ce calitate are clasa politică, mă aștept ca din rândul opoziției să vedem migrații spre PSD. Penalii și oamenii fără caracter, disipați prin partide, se vor aglutina la un moment dat. Atacul devastator la adresa justiției este pe placul tuturor infractorilor sau al potențialilor infractori din toate partidele. Dar este evident că viitorul României nu mai poate fi legat de liderii politici, ci de oamenii de bună credință din partide. De acei membri care până acum au fost doar un număr statistic și un vot la alegerea conducerii. Este momentul ca oamenii cinstiți din politică să-și facă auzită vocea. Este momentul ca pesediștii cinstiți să dea un semn că se desolidarizează de infractorii din partid. Mă îndoiesc, însă, că se va întâmpla așa ceva!

Propaganda infractorilor este mult mai puternică decât propaganda comunistă. Românii sunt mult mai bine spălați pe creier decât înainte de 1989. În perioada în care Ceaușescu conducea dictatorial România și Partidul Comunist, membrii de partid, oamenii simpli care reprezentau la rândul lor doar o cifră în statistică, se revoltau împotriva sistemului. Cu toată frica de Securitate, pe la colțuri, prin întâlniri între prieteni, prin șopârle strecurate în spectacole, românii cinstiți își manifestau revolta. Iar în Decembrie 1989 revolta a fost decisivă. Acum nu mai avem Securitate, nu mai există poliție politică, dar frica de atunci a fost înlocuită cu îndoctrinarea, cu spălarea de creier, cu manipularea, cu asmuțirea românilor contra românilor. De 27 de ani politicienii vorbesc despre „reconcilierea națională”. Acum avem mai mult decât oricând nevoie de reconcilierea oamenilor de bună credință din toate partidele. Avem nevoie de o singură voce și o singură direcție: vocea oamenilor cinstiți și recuperarea României din mâinile infractorilor, dovediți sau încă nedovediți, care reprezintă acum marea masă a clasei politice.  Legile sunt de partea lor, pentru că au făcut legile în așa fel încât să profite. Constituția este de partea lor. Dar forța este de partea poporului, a oamenilor care plătesc taxe și impozite, a celor care prin votul lor s-au făcut complici la promovarea hoților în fruntea țării.

Nu mai este acum momentul unor discursuri emoționale. România nu mai are timp de argumente avocățești. Lupta se dă acum între hoții care au pus mâna pe țară și oamenii cinstiți care au ales să rămână în România și să-și clădească un viitor aici. Un viitor, furat de Dragnea și infractorii din toate partidele care s-au perindat la conducerea țării. Puterea este acum în mâna fiecărui român cinstit, dar mai cu seamă în mâna pesediștilor onești. Pentru că ei l-au cultivat pe Dragnea, ei au susținut o gașcă de infractori și tot ei trebuie să dea semnalul căderii acestora

Vezi și

Close