glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Geoparcul Dinozaurilor, model de bune practici la nivel național și internațional

Geoparcul UNESCO Azores din Portugalia, Brașov și București au găzduit evenimente în cadrul cărora Geoparcul Dinozaurilor „Țara Hațegului” a fost prezent cu standuri, lucrări în cadrul conferințelor și prezentări, în scopul promovării acestui teritoriu și implicit a județului Hunedoara și a României. Prin această acțiune, Geoparcul Dinozaurilor continuă seria evenimentelor de promovare, la nivel național și internațional.

Ponta Delgada din Geoparcul UNESCO Azores (Portugalia) a găzduit cea de-a 40-a întâlnire a Comitetului de Coordonare a Rețelei Europene a Geoparcurilor și cea de-a 14-a Conferință a Geoparcurilor Europene. Cei 400 de participanți din 37 de țări au avut posibilitatea să afle detalii despre Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului prin intermediul proiectelor „Ambasadorii Geoparcului” și „Muzeul Dinozaurilor din Transilvania” susținute în cadrul conferinței de dr. Alexandru Andrășanu, directorul Geoparcului și dr. Antoneta Seghedi. În cadrul Târgului de Geoturism organizat pe durata evenimentului, un stand a fost destinat promovării turismului sustenabil în Geoparcul Dinozaurilor și Geoparcul Ținutul Buzăului. Participarea la Târgul de Geoturism a reprezentat totodată o ocazie de a promova la nivel internațional județul Hunedoara și România, datorită sprijinului oferit de Agenția de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara.

Reconstrucția lui Magyarosaurus dacus, atracția târgului

Târgul Natură și Tradiții, organizat de ProPark – Fundația pentru Arii Protejate a fost evenimentul care a adus Geoparcul și alte șase arii protejate în atenția brașovenilor. Asociația Femeilor din Sântămăria Orlea, Asociația „Drag de Hațeg”, Cooperativa „Hațegana” și Cămara din Totești au expus produse locale la standarde demne de eticheta „Produs recomandat de Geoparc”. Atracția târgului a fost însă reconstrucția lui Magyarosaurus dacus, realizată de paleoartiștii canadieni Brian Cooley și Mary Ann Wilson, la care s-a adăugat atelierul educațional de modelaj și pictură destinat celor mici. „Forumul Tradițiilor Creative, organizat de Muzeul Național al Țăranului Român din București a fost un nou prilej de promovare a Geoparcului și a proiectelor derulate aici. În cadrul Forumului au fost organizate mese rotunde și prezentări, dar și un târg destinat artizanilor din întreaga țară care au demonstrat viziatorilor ce înseamnă reinterpretarea, adaptată vremurilor noastre, a meșteșugurilor, formelor și simbolurilor tradiționale. În cadrul Forumului au avut loc două prezentări având ca temă principală Geoparcul”, a precizat specialist în comunicare în cadrul Geoparcului Dinozaurilor, Adina Popa.