glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

(Galerie foto)Primăria Deva a decis rezilierea contractului cu Brai – Cata. Ce se va întâmpla în continuare? Vezi cum arata Deva după 3 zile de sistare a serviciilor de salubritate

Consiliul Local al municipiului Deva s-a întrunit, marți, într-o ședință online care a avut pe ordinea de zi rezilierea contractului cu Brai-Cata.

Totul după ce de vineri după-amiază și până luni după prânz firma de salubritate, careia i-au fost blocate conturile de către Consiliul Județean Hunedoara pentru neplata redevenței, nu a ridicat gunoiul nici din Deva, nici din alte 61 de UAT-uri de vineri după-masa până luni după-masa.

Proiectul pentru rezilierea contractului încheiat de ADI Deșeuri pentru Deva cu cei de la Brai-Cata a trecut de votul consilierilor locali, însă numai după o serie de discuții.

Au votat pentru rezilierea contractului 18 din cei 21 de consilieri prezenți la ședința online a Consiliului Local Deva. Proiectul a mai primit două abțineri, iar un consilier local nu a votat.

Ce se va întâmpla în continuare?

Chiar și în cazul rezilierii, prestatorul este obligat pentru 90 zile să își îndeplinească condițiile contractuale. În acest interval ADI Deșeuri va organiza licitație pentru preluarea serviciilor de salubritate. Dacă în termenul de 90 zile nu se stabilește un câștigător prin licitație, ADI Deșeuri poate desemna prin atribuire directă o firmă care să presteze de serviciile de salubritate până la desemnarea unui câștigător. Același lucru se poate întampla și în cazul în care cei de la Brai – Cata nu își vor onora prevederile contractuale în cele 90 zile.

 

Back to top button