glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrațieTimp liber

(Galerie foto – video)Noua atracție a județului, vaporașul Stelar, va porni în plimbare pe Mureș începând de mâine, ora 10.00

Vaporașul „Stelar”, ce are o capacitate de 16 locuri, este pregătit ca mâine, sâmbătă, 18 iunie, ora 10.00 să transporte primii turiști pe râul Mureș.

Vaporașul a fost adus de la Tulcea și reabilitat. Investiția totală se ridică la aproximativ 50.000 euro, care include și un peridoc pentru ambarcațiuni private, cu ajutorul căruia hunedorenii iși pot lansa pe Mureș ambarcațiunile.

În zona pontonului se vor amplasa tarabe cu mancare și răcoritoare dar și cu produse locale specifice zonei.

Primarul Comunei Șoimuș, Gabriel Irimie, ne-a declarat faptul că dacă Stelar va avea un adevărat succes, este în plan și achiziționarea a încă unei ambarcațiuni, de capacitate mai mare.

Fiecare călătorie durează o oră și se derulează pe ruta Șoimuș – Hărău – Șoimuș – Mintia – Șoimuș .

Turiștii, amatori de fotografie, vor avea ocazia să surprindă peisaje minunate și poate chiar să se întâlnească cu familia de castori care s-a stabilit în această zonă. Nelipsite vor fi poveștile locului, care vor transforma călătoria într-o adevărată lecție de istorie.

Pontonul este amenajat în apropierea autostrăzii. Acesta poate fi observat de pe podul ce leagă DN7 de Șoimuș, iar în zonă sunt amplasate indicatoare pentru ca turiștii să poate ajunge cu ușurință la punctul de îmbarcare.

O călătorie cu vaporașul costă 30 de lei, pentru adulți, și 15 lei, pentru copii. Plecarile vor fi zilnice, între orele 10:00 și 21:00.

Persoanele care doresc să rezerve locuri pentru o anumită oră, o pot face la numărul de telefon 0741152922.

 

Back to top button