glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateSport

(Galerie foto – video)Avram Iancu a efectuat duminică ultimul antrenament înainte de marea încercare de a stabili un nou record mondial, duminica viitoare la Balaton

Avram Iancu a început seria antrenamentelor oficiale în vederea stabilirii unui nou record mondial – cel mai lung înot după durata de timp, 3 zile și 3 nopți, în curent neutru, prin dubla traversare a Lacului Balaton(77 km lungime) din Ungaria, pe lacul Cinciș pe 23 mai când a strabătut lacul pe toată lungimea lui, în 4 ore.

După aproape două luni, timp în care a mai înotat 12 ore pe canalul Bega, 11 ore pe lacul Bicaz și 24 ore pe râul Dâmbovița, dar și alte antrenamente mai mici, pe lacul Văliug, Târnița sau lacul Surduc, Avram Iancu a efectuat ultimul antrenament acasă, tot la Cinciș, de unde a început totul.

Zeci de persoane au venit să-l încurajeze la Aventura Lac Cinciș, printre care si Administratorul complexului avicol integrat, Avis 3000, doamna Alina State, partenerul principal al sportivului hunedorean în tentativa de a stabili acest nou record mondial de săptămâna viitoare.

Avram Iancu va încerca să doboare actualul record care este de 67 h și 16 minute. 

Recordul personal de anduranță cât și cel mai lung înot românesc aparține tot lui Avram Iancu și este de 36 h și 29 de minute. Acum va trebui să înoate dublul acestei perioade de timp iar tot în acest timp sportivul hunedorean ar putea să-și doboare actualul record, dar si recordul european de 42 de ore.

Glasul Hunedoarei va fi alături de bibliotecarul petroșănean la Balaton împreună cu reprezentanți ai partenerului principal Avis 3000.

Partenerii care au făcut posibilă această serie de antrenamente sunt:
Back to top button