glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateSănătate

(Foto) Sute de persoane s-au prezentat la deschiderea primului centru de vaccinare Drive Thru de la Deva

Zeci de mașini s-au aliniat la startul campaniei de vaccinare în primul centru din România drive thru (vaccinare direct în autovehicul).

Începând de astăzi, ora 10:00, devine operațional primul centru de vaccinare din mașină (drive-thru) situat în parcarea Centrului Comercial Shopping City Deva.

Persoanele care doresc să se vaccineze vor veni cu autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane.

Nu este necesară programarea în platforma națională, iar vaccinul administrat în cadrul centrului de vaccinare drive-thru este furnizat de compania Pfizer-BioNTech.

În zona de triaj este nevoie să se prezinte un document de identitate, preferabil să se prezinte cu chestionarul de triaj completat, care se poate descărca de pe site-ul DSP Hunedoara: www.asphd.ro.

Dacă nu se prezintă cu el descărcat, acesta poate fi completat sub supravegherea personalului din centru, se evaluează criteriile medicale care indică vaccinarea și se direcționează către zona de vaccinare.

La nivelul centrului drive-thru sunt prevăzute patru fluxuri de vaccinare cu patru echipe, urmând ca după vaccinare să fie ocupat un loc în parcare în zona de post-vaccinare.

În perioada de staționare în zona de post-vaccinare se vor tipări adeverințele de vaccinare care vor fi înmânate direct la mașină.

Întreaga acțiune va fi efectuată fără ca persoanele care doresc vaccinarea să părăsească mașina.

Back to top button