glasul-hd.ro Web analytics

Agricultură

Fermierii reclamă stocuri uriașe! Ministrul Oros, apel național: ”Consumați doar produse românești!”

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că salvarea economiei românești, prin încurajarea consumului de produse autohtone, stă în două lucruri simple care țin de consumator și nu de autorități: să caute doar produse românești în magazine, iar  să fie încurajați să consume și să cumpere doar marfă autohtonă!

”Putem face cu toţii două lucruri foarte, foarte simple, care vor avea efect în câteva săptămâni, în câteva luni. Fiecare din noi, care suntem cu adevărat îngrijoraţi de acest aspect şi care vrem să facem cu adevărat ceva, trebuie să mergem şi să căutăm şi să cumpărăm doar produse româneşti. Dacă nu sunt în magazinul X, mergem în magazinul Y până găsim produse româneşti. Iar acasă la  şi la şcoală să le spunem să cumpere şi să consume doar produse româneşti. Vă asigur că în câteva luni de zile toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi produse româneşti”, a afirmat Adrian Oros în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, marți, 28 aprilie.

Oros a completat că a primit o serie de plângeri din partea fermierilor români că au stocuri mari de produse iar magazinele sunt invadate de mărfuri aduse din import. Ministrul a sugerat că vina este a consumatorului și nu a autorităților care nu sunt în stare să ajute producătorii români să ajungă cu marfa pe rafturile marilor magazine.

”Am fost întrebat de fermieri ce se întâmplă, că deşi este criză foarte multe dintre produsele româneşti nu se vând, iar ei au mari stocuri de legume, au mari stocuri de carne de pasăre, de carne de vită, de produse lactate, de ouă şi nu reuşesc să vândă aceste mărfuri, iar magazinele sunt invadate de mărfuri din altă parte. Suntem într-o piaţă unică şi nu se poate interzice prin lege sau prin reglementare acest comerţ intracomunitar. La fel cum noi putem să ducem marfă oriunde în Uniunea Europeană, oricine din Uniunea Europeană poate să vină să aducă marfă”, a spus ministrul Agriculturii.

El a mai spus că astfel putem contribui în real la susţinerea agriculturii şi a industriei alimentare din ţara noastră.

”Astfel vom reuşi să răsplătim şi truda, dar şi viaţa aspră a ţăranilor şi a fermierilor români, astfel vom contribui în mod real, nu doar declarativ, la susţinerea agriculturii şi a industriei alimentare din România. Dar mai este ceva foarte important. Dacă cumpărăm un produs românesc cu 5 lei, cel puţin un leu sau doi lei se vor întoarce spre noi, fie în pensiile şi în salariile plătite aici în România, fie în sistemul de educaţie pentru  noştri, fie în sistemul de sănătate pentru noi toţi. Practic, soluţia este la noi şi este foarte simplă, cumpărăm produse româneşti”, a mai transmis Adrian Oros.

Sursă:

Back to top button