glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Euro 200”: Plafonul de venit a fost majorat. Mai mulţi tineri hunedoreni își vor putea cumpăra calculatoare anul acesta

Vești bune pentru elevii și studenții din județul Hunedoara care intenționează să-și cumpere un calculator nou prin programul „Euro 200”. Guvernul a majorat de la 150, la 250 lei pragul de venit brut pe membru de familie, pentru cei care vor să beneficieze de subvenţie.

Executivul a aprobat, printr-o Hotărâre care modifică normele metodologice de aplicare a Legii nr. 269/2004, indexarea plafonului de venit brut lunar pe membru de familie de la 150 de lei la 250 de lei, în corelație cu indicele total de creștere a prețurilor de consum în anul 2018. Ca urmare a acestei modificări, subvenția de 200 euro pe care o acordă Guvernul prin programul „Euro 200” va putea fi accesată de mai mulți elevi și studenți în acest an, asigurând astfel accesul la informația digitalizată și premisele pentru dezvoltarea competențelor TIC în rândul acestor beneficiari. Potrivit legii, beneficiarii acestui program sunt elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 de lei, pe membru de familie.  Plafonul de venit în virtutea căruia se acordă acest ajutor financiar nu a mai fost actualizat din anul 2004. De asemenea, Guvernul a aprobat și noul model al bonului valoric de care vor beneficia elevii şi studenţii. Bonul reprezintă echivalentul în lei a sumei de 200 de euro şi este destinat achiziţiei de calculatoare. Culoarea bonului valoric ce va fi acordat în acest an va fi violet. Din motive de securitate, în fiecare an, culoarea fundalului şi seria bonului valoric sunt modificate prin decizie a Guvernului. Bugetul alocat de Ministerul Educaţiei Naționale pentru derularea „Euro 200”, în anul 2018, este de 12.328.000 lei, pentru un număr estimat de 13.514 de beneficiari (elevi şi studenţi).

17 elevi din județul Hunedoara au primit anul trecut bonuri în valoare de 200 de euro, pentru a-şi cumpăra calculatoare prin programul „Euro 200”