glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

După 10 ani, „Flacăra” se reaprinde la Hunedoara

În weekend, va rula primul film la cinematograful de pe Cerna

Vești bune pentru cinefilii din municipiul Hunedoara. Cinematograful „Flacăra” a fost complet renovat și dotat cu aparatură 3D de ultimă generație, iar în weekend acesta își va redeschide porțile, după 10 ani în care imobilul a fost în paragină.

Cinefilii din Hunedoara vor putea merge din nou la film. Și nu la Deva sau în alte localități, ci chiar în orașul lor. Asta pentru că doi investitori din Cluj au refăcut sala de cinema și au dotat-o cu aparatură de ultimă generație. Marea deschidere a Cinematografului „Flacăra” este programată pentru sâmbătă. „Dacă nu vom întâmpina probleme majore și vom fi sănătoși, ne dorim să deschidem sâmbătă cinematograful. Acum se fac probele la sunet, ecran, proiector, la tot. Când am luat cinematograful, era în paragină și trebuie să recunosc că s-au investit foarte mulți bani. Nu mai avea nimic: aparatură electrică, hidranți, nu avea încălzire centrală etc. Era horor! Acum are o nouă înfățișare. Am pus încălzire centrală proprie, am schimbat toate scaunele, am pus mochetă în toată sala, totul a fost revopsit, am făcut toate grupurile sanitare, absolut tot. În plus, am cumpărat toată aparatura tehnică, de ultimă generație, 3D și sonorizare 7.1, deci o să fie o chestie superbă –sau cel puțin așa sperăm. Am încercat să menținem și interiorul cât de cât cel care a fost, pentru că am observat foarte multă lume nostalgică după vremurile de demult și am păstrat lemnul acela vechi pentru că nu deranjează. În interior este renovat, dar ceea ce contează cel mai mult la un cinematograf este proiectorul și sistemul de sonorizare, iar ale noastre sunt ultraperformante. De asemenea, vom avea și un chioșc de unde oamenii își vor putea cumpăra pop-corn, nachos, sucuri, apă, chipsuri etc.”, a declarat unul dintre investitori, Ovidiu Călin.

Investiție de peste 100.000 euro

Investiţia plănuită pentru Cinematograful „Flacăra” a fost estimată iniţial la 100.000 de euro, însă a fost nevoie de mai mulţi bani, pentru că au apărut foarte multe lucruri neprevăzute. „În momentul de față nu știu despre ce investiție a fost vorba în acest cinematograf. Noi ne-am făcut un buget, l-am depășit cu mult, dar dacă tot ne-am apucat de acest proiect am dorit să-l și terminăm, chiar dacă asta a implicat mult mai mulți bani”, a adăugat Ovidiu Călin.

O oază de relaxare pentru hunedoreni

Investitorii susțin că redeschiderea cinematografului este un lucru foarte benefic pentru toți hunedorenii, indiferent de vârstă, pentru că va fi o oază de relaxare. „Eu sunt din Cluj, dar oamenii de la firma la care lucrez au făcut niște studii și având în vedere că Hunedoara este la pământ cu tot ceea ce ține de divertisment, ne-am gândit să încercăm să punem pe picioare acest cinematograf pentru că este păcat ca un oraș de 70.000 de locuitori să nu aibă o asemenea sală, unde oamenii să poată să-și petreacă timpul într-un mod agreabil. Nu ne interesează concurența cu mall-ul de la Deva, noi ne vedem de treaba noastră și sperăm să fie cât mai bine. În plus, considerăm că oamenii în loc să meargă până la Deva să cheltuie bani pe transport și să cumpere un bilet mai scump la un film, pot vedea același film la ei în oraș și cu mai puțini bani”, susține investitorul.

Prețul unui bilet la un film 3D va fi de 16 lei, iar la cel 2D –12 lei. Pentru copiii sub 5 ani, un bilet va costa 10 lei. Ochelarii 3D se vor preda la intrarea în sală și spectatorul are obligația să-i înapoieze la ieșirea din sală.

Casetă:

Programul cinematografului:

Sâmbătă, 16 Iunie 2018:

Ora 14:00 – CHARMING ( Prințul Fermecător) – Film animație – 3D

Ora 17:00 – HEREDITARY ( Moștenire Diabolică ) – Film horror – 2D

Ora 20:00 – JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM – Film SF – 3D

Duminică, 17 Iunie 2018:

Ora 14:00 – CHARMING ( Prințul Fermecător ) – Film animație – 3D

Ora 17:00 – JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM – Film SF – 3D

Ora 20:00 – DEADPOOL 2 – Film Marvel – 2D