glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Din nou restricții! Se închid barurile, restaurantele, cafenelele, jocurile de noroc care funcționează în spații interioare, din municipiul Petroșani și alte unsprezece localități din județul Hunedoara

UPDATE: În municipiul Petrosani nu se mai aplică restricția anunțată inițial după intervenția primarului Tiberiu Iacob-Ridzi:

„Ca urmare a intervenției mele și a discuțiilor purtate cu prefectul județului Hunedoara în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, situația municipiului Petroșani a fost reanalizată în cadrul CJSU și s-a luat decizia ridicării măsurii de închidere a barurilor, cafenelelor și restaurantelor.
Acest lucru a fost posibil datorită faptului că, din cele 78 de cazuri de COVID -19 active în Petroșani, 31 sunt izolate la căminul de bătrâni.
Menționez că situația tuturor localităților este analizată periodic, iar deciziile sunt luate în funcție de evoluția numărului de cazuri.
Am decis să mă implic în această situație, dată fiind starea de fapt existentă în realitate și pentru a veni în sprijinul domeniului HORECA, serios afectat în această perioadă pandemică.
Vă rog în același timp să respectăm în continuare măsurile de protecție sanitară. Fac un apel la înțelegere și responsabilitate.
Împreună, cu încredere, vom depăși și această perioadă!
Dumnezeu să ne ajute!”, 
a declarat primarul pe pagina de Facebook.

Știrea inițială:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara a decis, prin Hotărârea nr. 27 din 29.09.2020, să restricționeze și/sau să mențină restricțiile privind desfășurarea unor activități comerciale în localitățile unde incidența cumulată a cazurilor confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV 2, în ultimele 14 zile, trece peste pragul de 1,5/1.000 locuitori.

Restricția intră în vigoare începând de astăzi, 29.09.2020, și se aplică pentru următoarele activități comerciale:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, a restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, în interiorul clădirilor.

În continuare prezentăm lista localităților unde se aplică prevederile Hotărârii nr. 27 din 28 septembrie 2020 a CJSU Hunedoara:

Localitate U.A.T.

Petroșani Petroșani
Băiești Pui
Câmpu lui Neag Uricani
Dâncu Mic Mărtinești
Fintoag Lăpugiu de Jos
Galați Pui
Livadia Baru
Mihăileni Buceș
Obârșa Tomești
Pricaz Turdaș
Subcetate Sântămărie Orlea
Totești Totești

Back to top button
Close
Close