glasul-hd.ro Web analytics


ActualitateAdministrațieUltima oră

Deva rămâne în continuare fără apă caldă. Protestul energeticienilor continuă

Astăzi, 17 septembrie 2020, la primele ore ale dimineții, Termocentrala Mintia trebuia să furnizeze apa caldă pentru locuitorii Devei și energie electrică în Sistemul Energetic Național.

Dar, acest lucru nu a putut fi realizat pentru că protestul unei părți a angajaților continuă, cu toate că Instituția Prefectului a fost asigurată că activitatea va fi reluată, pe ambele componente.

La solicitarea prefectului județului Hunedoara, Vasilică Potecă, conducerea Complexului Energetic Hunedoara, reprezentată de Cristian Roșu-Administrator special și Samuel Dioane-Director general, a fost prezentă astăzi pentru discuții cu protestatarii.
Acest lucru nu a putut fi posibil pentru că energeticienii care continuă protestul au refuzat orice formă de dialog.

Este de neînțeles atitudinea negativă a angajaților de la Termocentrala Mintia, mai ales a celor calificați să repornească producția, în condițiile în care salariile sunt plătite la zi, iar conform discuțiilor dintre greviștii foamei și reprezentantul guvernului în județul Hunedoara, prin care au încetat această formă de protest, drepturile suplimentare prevăzute în Contractul Colectiv de Muncă vor fi plătite în cel mai scurt timp posibil.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, solicită de urgență Termocentralei Mintia să respecte contractul pe care îl are cu Primăria municipiului Deva și să reia furnizarea apei calde.

Prin plățile efectuate de Primăria Deva către Termocentrala Mintia, reprezentând subvențiile pentru agentul termic furnizat, locuitorii Devei și-au achitat obligațiile față de producătorul energiei termice.

Prefectul județului, Vasilică Potecă, așteaptă ca și Termocentrala Mintia, prin angajații săi, să respecte prevederile contractuale referitoare la furnizarea apei calde în Deva, problemele oamenilor fiind tot timpul considerate prioritare pentru Instituția Prefectului.

Precizăm că Tribunalul Hunedoara a declarat ilegală greva energeticienilor reprezentați de Sindicatul „Solidaritatea” Hunedoara, iar acum salariații de la Mintia continuă protestul în nume personal, ne informează Instituția Prefectului.

 

Back to top button
Close
Close