glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

De-a râsuʼ- plânsuʼ

Telecabina din Deva s-a blocat din nou. 13 turiști au stat aproape o oră în ascensorul defectat

Telecabina de pe Dealul Cetăţii s-a blocat, ieri, din nou. Deși reprezentanții administrației locale au dat asigurări că ascensorul nu se va mai bloca deoarece a fost achiziționat un generator de curent care să asigure funcţionarea telecabinei în cazul unor întreruperi de curent, 13 turiști au rămas blocați în telecabina defectă.

„Pompierii deveni au intervenit pentru salvarea a 13 persoane blocate în telecabina de pe Dealul Cetății. În telecabină, aflată în urcare în momentul producerii avariei, se aflau 11 adulți și 2 copii, cu vârste de 6 și respectiv 7 ani. Pompierii au decis aducerea în siguranță la sol a turiștilor cu ajutorul unei scări culisabile. La coborârea pe scară, turiștii au fost asigurați, pentru prevenirea unei accidentări, cu echipament specific de salvare. În sprijinul oamenilor a fost direcționat spre telecabină și un echipaj medical cu o ambulanță tip B2. La o primă evaluare turiștii nu par a prezenta probleme medicale. Telecabina a fost blocată pe șină, la mijlocul traseului, la aproximativ 5 metri de la sol”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Anemona Doda.

În ultimul timp tot mai des se blochează telecabina. Ba chiar în urmă cu o săptămână, 19 turiști au rămas blocați în ascensorul care duce pe cetatea Devei, după ce acesta s-a oprit din cauza unei scurte căderi de tensiune, urmată de un şoc electric. Înainte de acest eveniment, reprezentanții administrației locale anunțau cu surle și trâmbițe achiziția unui grup electrogen care să asigure, în cazul unor întreruperi ale energiei electrice, funcționarea independentă a acesteia. Concret, generatorul de curent, în valoare de 40.050 lei fără TVA, a fost achiziționat de către Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva pentru ca penele de curent să nu mai blocheze Telecabina care asigură transportul turiștilor pe Cetatea Devei. Dar, se pare că nici cu acest generator telecabina nu funcționează cum ar trebui.