glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Cupa Cetăţii la futsal promite spectacol de calitate

Sala Sporturilor din Deva găzduieşte timp de trei zile în acest sfârşit de săptămână cea de a treia ediţie a Cupei Cetăţii la futsal. Va fi cu siguranţă un spectacol de calitate, ţinând cont de valoarea echipelor participante. Publicul devean – bun cunoscător al fenomenului – va avea astfel ocazia să urmărească la lucru noile achiziţii ale lui Autobergamo în perspectiva apropiatului sezon de campionat.

Echipa deveană a revenit acasă din cantonament şi se pregăteşte pentru Liga întâi înfruntând în partidele de la Cupa Cetăţii pe Maccabi Tel Aviv din Israel, pe MVFC Berettyoujfalu din Ungaria şi pe Imperial Wet Miercurea Ciuc din campionatul intern, în această ordine. Intrarea la toate meciurile turneului va fi liberă, iar după ultimul meci al competiţiei organizatorii au pregătit o tombolă cu premii pentru spectatori.

Turneu cu echipe de calibru, nu cu adversari de formă

„Nu este un turneu conceput de aşa natură, cu trei echipe slabe invitate, încât să îl câştige gazdele. Din contră, avem adversari foarte puternici, care să ne testeze potenţialul de joc. Vin Maccabi Tel Aviv, campioana Israelului, care joacă în grupele Champions League cu vechea nostră cunoştinţă Velez Mostar, FC Berettyoujfalu din Ungaria, care ne-a şi învins la prima ediţie a Cupei Cetăţii, şi Imperial Wet Miercurea Ciuc, care judecând după transferurile făcute se pare că va fi una dintre principalele, dacă nu cea mai importantă rivală la titlu”, a declarat Dorin Popa, preşedintele clubului organizator Autobergamo Deva.

Vom vedea la lucru noile achiziţii

Aşa cum v-am ţinut la curent în Glasul Hunedoarei, formaţia deveană a mutat extrem de puternic pe piaţa transferurilor în această vară. Au fost aduşi jucători foarte valoroşi, „stranierii” Noe, Teka şi Chapu, internaţionalul român Covaci şi brazilianul Varela de la United Galaţi, Biro de la Odorheiu Secuiesc, au fost promovaţi la echipa de seniori Savu, Andre, Toader şi Pieptea de la echipa U-19 care a câştigat în sezonul trecut campionatul şi cupa la categoria lor de vârstă. Şi, desigur, a mai rămas un nucleu foarte important din vechea gardă, compus din Toniţă, Obadă, Cristi Matei, Pânzaru şi Tacot, toţi internaţionali ai României sau Moldovei.

Misiune posibilă, cu un lot mult întinerit

Cosmin Gherman, care a fost instalat pe banca tehnică a lui Autobergamo pe finalul campionatului trecut, a fost reconfirmat în funcţia de antrenor principal. „Anul trecut am rămas datori, aşa că anul acesta am început o muncă imensă, cu investiţii foarte mari. Avem pretenţii foarte mari de la echipă, clubul, eu şi nu în ultimul rând suporterii, pentru că i-am obişnuit an de an să câştigăm şi să avem rezultate. Ne propunem să câştigăm în sezonul care vine tot ce am pierdut în sezonul trecut, pentru că este de neconceput ca Autobergamo să nu ia trofee nici în acest an. Am adus jucători foarte valoroşi, avem un lot bine structurat, stabilit împreună cu antrenorul Gherman. Am urmărit pe lângă calitatea jucătorilor aduşi la echipă şi tinereţea, astfel că am scăzut media de vârstă a lotului cu cinci ani faţă de campionatul trecut”, a mai adăugat Dorin Popa.

Programul din Cupa Cetăţii ediţia a treia

vineri, 10 august

ora 17.30: Autobergamo Deva – Maccabi Tel Aviv

ora 19: Imperial Wet Miercurea Ciuc – MVFC Berettyoujfalu

sâmbătă, 11 august

ora 17.30: Imperial Wet Miercurea Ciuc – Maccabi Tel Aviv

ora 19: Autobergamo Deva – MVFC Berettyoujfalu

duminică, 12 august

ora 10.30: MVFC Berettyoujfalu – Maccabi Tel Aviv

ora 12: Autobergamo Deva – Imperial Wet Miercurea Ciuc