glasul-hd.ro Web analytics

Sport

CS Hunedoara se resetează și își propune promovarea în Liga a II-a în următorii doi ani

Remus Vlad, Florin Maxim, Bogdan Apostu şi Decebal Gheară completează staff-ul care se va ocupa de echipa de fotbal a municipiului Hunedoara.
Jucătorul Sergiu Arnăutu este noua „achiziţie” a clubului hunedorean.
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a prezentat astăzi principalele decizii luate pentru sprijinirea echipei locale de fotbal – seniori din cadrul Clubului Sportiv Hunedoara (club aflat în subordinea Consiliului Local).
Conducerea Clubului Sportiv Hunedoara a decis încheierea unui contract de colaborare cu societatea de management și marketing sportiv Ama Global Sport, reprezentată de domnii Bogdan Apostu și Decebal Gheară, ambii foști jucători ai Corvinului.
Începând de astăzi, domnul profesor Remus Vlad, fost jucător și antrenor al Corvinului, este consilier al primarului municipiului Hunedoara pe probleme sportive și reprezentant al primarului în Consiliul de Administraţie al CS Hunedoara.
Tot astăzi a fost prezentat și noul antrenor al CS Hunedoara, domnul Florin Maxim (de asemenea, fost jucător la Corvinul, acum tânăr antrenor cu performanţe deja notabile), alături de prima „achiziţie” pentru noul sezon – Sergiu Arnăutu.
Principala sarcină a societăţii de management sportiv va fi aceea de a aduce mai mulţi jucători (liberi de contract – deoarece clubul hunedorean nu poate plăti sume de transfer) cu care antrenorul Florin Maxim să formeze o echipă care să urmărească promovarea în Liga a II-a în următoarele două sezoane.
„După ce am reușit să întocmim și să începem implementarea de proiecte europene, proiecte pe fonduri guvernamentale, investiţii din bugetul local în infrastructură, educaţie, turism și cultură, ne-am spus că a venit timpul să ne ocupăm mai atent și de clubul de fotbal. Vom avea un stadion nou la Hunedoara, asta se știe deja, cu fonduri de la Compania Națonală de Investiții (CNI). Este momentul ca și noi, administraţia locală, să dovedim că putem să creăm o echipă de fotbal care să joace în liga secundă pe acest stadion. De fapt este o investiţie pentru copii. Atunci când dezvolţi centrul de copii și juniori,trebuie să le asiguri o perspectivă în momentul în care termină junioratul și nu au unde să joace. Mulţi dintre ei sunt foarte valoroși și se pierd. O echipă de liga secundă ar fi mult mai atractivă pentru acești tineri de 18 ani și pentru a-i menţine la Hunedoara. În prezent sunt peste 200 de copii în grupele de juniori ale CS Hunedoara. Dacă în altă parte s-a putut (Timișoara, Cluj, Arad, Sibiu, Alba-Iulia), de ce nu s-ar putea și la Hunedoara?!”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
În continuare prezentăm și declaraţiile noilor colaboratori ai Primăriei Hunedoara și CS Hunedoara în cadrul proiectului care vizează echipa de fotbal – seniori.
Remus Vlad (fost jucător și antrenor al Corvinului): „Am îmbrăţișat ideea acestui proiect pentru dezvoltarea fotbalului în Hunedoara, mai ales că, anul acesta, sărbătorim 100 de ani de la înfiinţarea clubului. Ar fi plăcut ca echipa să pornească în acest proiect atrăgător, foarte tentant. Eu, până acum, reveneam de două – trei ori la Hunedoara și am observat de fiecare dată că se schimbă ceva. Cert este că și acest proiect trebuie să reușească. Hunedoara, din câte știu, este un municipiu cu foarte multe realizări în clasamentul municipiilor din ţară. Sigur că sportul, fotbalul, nu trebuia să lipsească. Mi-a făcut mare plăcere momentul în care domnul primar mi-a solicitat această colaborare”.
Bogdan Apostu: „Hunedoara este orașul meu natal, orașul din care am pornit spre fotbalul mare. Mă bucur că pot să fiu parte din acest proiect. Atât eu cât și Decebal Gheară avem, cumva, o datorie morală faţă de Hunedoara. Prioritatea este să creăm o echipă competitivă și veţi vedea că așa va fi, nu am nicio emoţie în sensul acesta. Putem să asemănăm cumva acest proiect cu ceea ce am făcut la UTA Arad în ultimii ani și cred că este suficient de relevant: în momentul în care m-am implicat la UTA, era o echipă aflată pe locul 13 în liga secundă, mult mai aproape de retrogradarea în Liga a III-a, a promovat în Liga I de pe locul 1, iar sezonul trecut a avut cea mai bună clasare din istoria clubului în ultimii 46 de ani”.
Decebal Gheară: „Așa cum a spus și Bogdan, aparţinem locului. Eu am făcut junioratul aici, am debutat la echipa mare, am fost chiar și în lotul naţional când eram la juniori. Max, la fel. Suntemdatori orașului și eu cred că, în momentul de faţă, cunoaștem fenomenul și o să facem tot posibilul ca echipa să crească de la an la an. Mă bucur că-l avem alături și pe domnul profesor Remus Vlad împreună cu care am reușit lucruri frumoase, în Liga a II-a, când a fost antrenor (principal – n.n.) aici. Pentru performanţă am venit și eu sper că asta vom face de-acum înainte”.
Florin Maxim (antrenor): „Noi am jucat aici șiacest lucru ne obligă să facem performanţă. Ne propunem să facem o echipă competitivă, să fim în primele două locuri anul acesta, să mergem la baraj și, dacă se poate, să și promovăm. De-asta am și venit aici. Dacă vreţi să facem o paralelă, în aceeași formulă, cu Bogdan și cu Decebal, la Şelimbăr, în momentul în care am intrat în vestiar eu am zis (jucătorilor – n.n.) «Eu am venit aici să reușesc! Cu voi sau fără voi!». Așa mi-a venit. Le-am spus jucătorilor: «Sunt un antrenor tânăr, am plecat de-acasă, pentru asta vin, vreau să facem performanţă». Sunt sigur că nu va fi ușor, e o echipă în formare, dar de-asta ne ocupăm noi. Sunt jucători peste nivelul Ligii a III-a. Şi jucătorii pe care îi vom aduce i-aș fi dorit și eu dacă rămâneam la Şelimbăr, în Liga a II-a”.
Sergiu Arnăutu (jucător): „Am venit cu gânduri bune la Hunedoara, am întâlnit oameni dornici de fotbal, profesioniști. Am venit cu inima deschisă și sunt foarte încrezător că vom reuși să ne atingem obiectivele. Am găsit un proiect nou și, cu toţii, cum a spus și Mister, trebuie să ne înhămăm la muncă. Nu avem cum să nu reușim!”.
Back to top button