glasul-hd.ro Web analytics

Sport

CS Hunedoara a câştigat Cupa României

După ce şi-a adjudecat de o manieră impresionantă campionatul ligii a patra, CS Hunedoara a reuşit sâmbătă după amiază eventul, câştigând şi Cupa României, faza judeţeană. Formaţia pregătită de Mircea Alic s-a impus cu 5 – 2 în faţa Gloriei Proinstal Geoagiu în finala disputată la Sântămăria Orlea, în faţa unei asistenţe numeroase de circa 600 de spectatori dornici să vadă fotbal de calitate.

Şi cele două echipe, fruntaşe în campionatul recent încheiat (Hunedoara locul 1, Geoagiu locul 5), au confirmat aşteptările şi au oferit o dispută spectaculoasă, aşa cum arată dealtfel şi scorul final, cu şapte goluri şi multe alte ocazii de poartă. Pentru echipa de pe malul Cernei sezonul încă nu s-a încheiat, ea urmând să dispute o în 16 şi 23 iunie o dublă manşă de baraj cu Voinţa Lupac pentru promovarea în Liga a treia.

3 – 0 după 20 de minute

Campionii şi-au luat tare încă din start adversarii şi în minutul 8, după o combinaţie care a curs frumos pe traseul Cristi Creciunesc – Robert Popa, mingea a ajuns la Bloj şi acesta a expediat un voleu de la 7 – 8 metri lateral care s-a dus în bara porţii lui Bodea şi de acolo în plasă. Un moment extrafotbalistic de bucurie generală s-a înregistrat câteva minute mai târziu, când la staţia de amplificare a stadionului s-a anunţat victoria Simonei Halep la Roland Garros, în aplauzele întregii asistenţe, inclusiv ale jucătorilor.

Meciul a continuat în nota de dominare a Hunedoarei, care a mai înscris de două ori. Mai întâi Herci a finalizat cu capul din marginea careului mic o centrare a lui Bloj, iar apoi Tecsi a trecut practic de toată apărarea Gloriei, înşirând pe drum trei fundaşi şi driblând inclusiv portarul pentru a marca în poarta goală.

Cei din Geoagiu au avut o tresărire de orgoliu la mijlocul primei reprize, când după un corner bătut de Jude mingea a ajuns la Cârdei, care a prins un şut senzaţional din marginea careului mare direct în vinclul porţii lui Cobliş. Gloria a prins curaj şi se putea apropia la un singur gol în min. 34, când numai intervenţia in-extremis a lui Cobliş la şutul lui Ştef a deviat balonul în bară şi de acolo în corner.

Jocul s-a întrerupt imediat, pentru circa zece minute, din cauza unei ploi torenţiale. La reluare (pe nocturnă) ambele echipe au mai ratat bune oportunităţi de gol, însă scorul pauzei a rămas 3 – 1.

Spectacol şi goluri şi după pauză

Meciul s-a relansat la opt minute de la startul părţii secunde, când cei din Geoagiu şi-au mai trecut în cont un gol de generic. Samoilă a avut o execuţie de Campionat Mondial, expediind din colţul careului de 16 metri o torpilă care s-a dus direct în vinclul porţii hunedorenilor. Replica proaspetei campioane judeţene a fost una imediată şi furibundă, Hunedoara trimiţând de două ori balonul în bară, prin Bloj (min. 55) şi Tecsi (min. 57). Inclusiv portarul Cobliş putea înscrie (!), la o degajare din poartă în poartă, Bodea scoţând cu greu de sub transversală, în min. 65.

Deznodământul întâlnirii s-a scris pe final, într-un interval de numai patru minute. Mai întâi în min. 78, la un “scurtcircuit” în apărarea Geoagiului, când fundaşul Păduraru nu s-a înţeles cu propriul portar şi a trimis nefericit cu capul în transversală, balonul a revenit în teren şi Marcu, intrat la pauză, a fost pe fază şi a înscris cu capul din trei metri pentru 4 – 2, după ce mingea a lovit ambele bare laterale. Apoi totul s-a lămurit definitiv în min. 82, când la un corner bătut de Herci un alt jucător intrat după pauză, Apachiţei, a reluat cu capul din marginea careului mic.

CS Hunedoara – Gloria Geoagiu 5 – 2 (3 – 1)

HUNEDOARA: Cobliş – Cr. Creciunesc, Ionicescu, Ionică, Ov. Stan (min. 72 Iacob) – Herci, D. Creciunesc, Simionov (min. 46 Marcu), Bloj – Tecsi, R. Popa (min. 59 Apachiţei). Antrenor Mircea Alic

GLORIA: Bodea – Păduraru, Vîrlan, Dosan, Jude – Medrea, Ad. Moţ, Vişan, Samoilă (min. 79 Pojoni) – R. Ştef, Cîrdei. Antrenor Ciprian Pepenar

Au marcat: Bloj (min. 8), Herci (min. 15), Tecsi (min. 20), Marcu (min. 78), Apachiţei (min. 82), respectiv Cîrdei (min. 23), Samoilă (min. 53)