glasul-hd.ro Web analytics


Rețeta zilei by Avis 3000

Cremă-desert aerată

Vă prezentăm o rețetă de cremă-desert foarte ușor de preparat și poate fi consumată nu numai de iubitorii de dulce, dar și de cei care sunt la dietă. Această cremă este un desert perfect când vrei ceva dulce și nu vrei să stai mult în bucătărie să gătești. Va fi pe placul celor mici, dar și celor mari.

Ingrediente :

  • 370 ml lapte
  • 3  gălbenușuri de ou AVIS 3000
  • 30 ml apă
  • 15 g gelatină
  • 300 ml smântână dulce 10 %
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 50 g zahăr

 

Mod de preparare

  1. Bateți gălbenușurile cu zahăr, adăugați laptele și mixați bine, apoi puneți amestecul într-o crăticioară la foc mic. Încălziți timp de 10 minute, amestecând în continuu, însă nu aduceți la fierbere. Dizolvați gelatina conform instrucțiunilor de pe ambalaj și turnați gelatina în compoziția de lapte, amestecați bine și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei.
  2. Bateți bine smântâna cu esența de vanilie și o adăugați la compoziția de lapte cu gelatină. Amestecați bine încă o dată și turnați crema obținută în forme. Dați desertul la frigider pentru 6-8 ore ca să se întărească.

Savurați cu plăcere!

Sursa: www. savuros.info

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close