COMUNICAT DE PRESA privind evenimentul ,,GAL FEST” Editia a II-a, stadion Mintia, Comuna Vetel

COMUNICAT DE PRESA privind evenimentul ,,GAL FEST”

Editia a II-a, stadion Mintia, Comuna Vetel

Asociatia Microregiunea Tara Hategului-Tinutul Padurenilor GAL

Ne face o deosebita placere sa va invitam la evenimentul ,,GAL FEST”, Editia a II-a, destinat producatorilor locali din teritoriul GAL Tara Hategului-Tinutul Padurenilor, precum si cunoasterii si promovarii identitatii si culturii locale din teritoriul GAL.

Evenimentul are loc in perioada 01-03 iulie 2022 intr-un spatiu special amenajat situat in comuna Vetel, stadion Mintia, judetul Hunedoara. Prin organizarea acestui eveniment dorim sa promovam un numar cat mai mare de producatori locali, artizani, mestesugari populari, pastratori de traditie din teritoriul GAL Tara Hategului-Tinutul Padurenilor.

Evenimentul este organizat de catre Asociatia Microregiunea Tara Hategului-Tinutul Padurenilor GAL in cadrul proiectului:“Cunoaşterea şi promovarea identităţii şi culturii locale din teritoriul GAL”, Contract de finantare nr. C1930B078I01952200014/08.04.2021, finanţat prin PNDR 2014-2020, sM 19.3 “Pregătirea şi implementarea activităţilor de cooperare ale Grupurilor de Acţiune Locală, Componenta B – “Implementarea activităţilor de cooperare ale GAL-urilor selectate”.

Proiectul este implementat de un consortiu format din 5 parteneri, respectiv:

• Asociaţia “Microregiunea Ţara Hategului-Ţinutul Pădurenilor GAL”/jud. Hunedoara, jud. Caras-Severin;

• Asociaţia Grupul de Acţiune Locală “Calafat”/jud. Dolj;

• Asociaţia Grupul de Acţiune Locală “Ceahlău”/jud. Neamţ;

• Asociaţia “Poarta Almajului”/jud. Caraş-Severin;

• Asociaţia Grupul de Acţiune Locală “Clisura Dunării”/jud. Mehedinţi.

Teritoriul Asociatiei Microregiunea Tara Hategului-Tinutul Padurenilor GAL este format exclusiv din mediul rural, avand suprafata de 2.770,59 km2 (reprezinta 50% din mediul rural al judetului Hunedoara exprimat in numar de Comune), si o populație de 45.607 locuitori, cuprinse din punct de vedere administrativ in 26 de comune, respectiv: Baru, Bănița, Bătrâna, Bretea Romana, Bunila, Cerbăl, Cirjiti, Densuș, Dobra, General Berthelot, Ghelari, Lăpugiu de Jos, Lelese, Lunca Cernii de Jos, Peștișu Mic, Pui, Răchitova, Rîu de Mori , Sălașu de Sus, Sarmizegetusa, Sântămăria-Orlea, Teliucu Inferior, Toplița, Totești, Vețel si Rusca Montană (judetul Caras Severin).

Asociatia Microregiunea Tara Hategului-Tinutul Padurenilor GAL-26 comune

Telefon/fax: 0354 411 150