glasul-hd.ro Web analytics

CulturăTimp liber

Cele mai bune cărți pe care le poți face cadou prietenilor

Cărțile reprezintă unele dintre mai întâlnite cadouri de făcut prietenilor, iar în cele ce urmează vei găsi șapte propuneri de luat în calcul.

Recomandările sunt următoarele:

 Mahatma Gandhi – O viață legendară – Această carte este scrisă de Romain Rolland și prezintă povestea lui Mahatma Gandhi. El a rămas în istorie după ce a reușit să ducă o luptă împotriva xenofobiei și a nedreptăților comise de Imperiul Britanic. Considerat eroul Indiei și un mare gânditor al acelor vremuri, Mahatma Gandhi a impresionat prin bunătate și înțelepciune. “Gandhi este de o sinceritate imaculată! Mintea sa nu este amețită de elixirul puterii, nici inima sa nu este amăgită de vanitate. El este și rămâne un om asemănător tuturor oamenilor…”, este descrierea pe care Romain Rolland a făcut-o despre Mahatma Gandhi în această carte.

 Teoria Pokerului de David Sklansky – Dacă persoana respectivă este pasionată de poker, merită să îi oferi cadou cartea scrisă de David Sklansky. Mulți pasionați de poker on line au citit-o înainte să se apuce să joace deoarece reprezintă mai mult decât un ghid, ci vor descoperi și numeroase strategii. Chiar dacă a fost scrisă în anul 1994, cartea rămâne încă bună și în actualitate, mai ales că David Sklansky a alocat mult timp pentru a studia strategiile din carte. În total sunt 25 de capitole care detaliază toate aspectele jocului de poker, iar prețul ei este de aproximativ 150 de lei.

 Ipoteza Fericirii – Mulți oameni sunt în căutarea fericirii, iar cartea scrisă de Jonathan Haidt a născut numeroase discuții, fiind o trecere în revistă a modului în care a evoluat percepția pe care oamenii au avut-o despre fericire în ultimele secole. Se tratează așadar originea fericirii, dar și importantă pe care logică o are în drumul spre găsirea echilibrului mult dorit. De asemenea, în această carte poți găsi sfaturi pe care filosofii din Antichitate le dădeau spre fericire, dar și modul în care oamenii de știință percep fericirea și teoriile lor. În aceste condiții, dacă întrebări precum Care este calea spre fericire? ori Care e scopul nostru pe pământ? au fost puse vreodată de cel sau cea căreia vrei să îi faci cadou, atunci această carte merită în calcul.

 Elon Musk – Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic – Ashlee Vance reușește să prezinte detalii de culise din viața lui Elon Musk, adunate de la el, familia și prietenii acestuia. Se prezintă pe larg evoluția lui Musk, de la copilăria dificilă pe care a avut-o în Africa de Sud până la succesul uriaș pe care îl are în domeniul afacerilor. Pentru a scrie această carte, Vance a stat alături de Musk mai bine de 50 de ore și a intervievat peste 300 de persoane din anturajul acestuia. E o carte bună de făcut cadou persoanelor interesate de tehnologie, antreprenoriat sau de povești de succes, având în vedere că prezintă un tablou complet a lui Elon Musk.

 Regula 10X: Singura diferență dintre succes și eșec – O carte despre dezvoltare personală scrisă de Grant Cardone, pasionat de probleme de leadership, investiții imobiliare, antreprenoriat și finanțe. El promovează Regula 10X, prin care le transmite oamenilor că trebuie să își stabilească obiective de 10 ori mai îndrăznețe decât cele pe care își doresc să le îndeplinească. Potrivit lui Cardone, aceste reguli funcționează în mai multe planuri ale vieții, spiritual, fizic, mental, emoțional, familial și financiar.

 Un băiat pe lista lui Schindler – Singura carte scrisă de un copil supraviețuitor de pe “Lista lui Schindler” a stârnit numeroase emoții. Îi aparține lui Leon Leyson, cel care avea doar 10 ani în momentul în care naziștii au invadat Polonia, iar el a fost mutat împreună cu familia sa într-un ghetou din Cracovia. Salvarea sa și a familiei lui a fost omul de afaceri Oskar Schindler. Acesta a salvat peste 1.000 de evrei după ce și-a cedat toate bunurile pentru a le ceda nemților. Cartea s-a bucurat de recenzii foarte bune și prezintă evenimentele din acea perioadă dintr-o perspectivă diferită.

 Eu sunt Malala – O carte autobiografică ce se bucură de mult succes în care este redată povestea Malalei Yousafzai. Aceasta a câștigat premiul Nobel pentru pace la vârstă de 17 ani. Ea s-a opus talibanilor și a cerut dreptul la o viață liberă și la educație. S-a întâmplat în octombrie 2012, când a fost împușcată în cap de talibanii care au ocupat Valea Swat din Pakistan pentru că a îndrăznit să ceară drepturile amintite. Ea se întorcea cu autobuzul de la școală, dar a avut noroc și a scăpat. În prezent, ea trăiește în SUA și a devenit o sursă de inspirație pentru multe femei. De asemenea, participă la numeroase evenimente în care vorbește despre libertate.

Back to top button