glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

CEH şi Primăria Deva dau asigurări că nu vor îngheţa caloriferele la iarnă

Primarul Devei, Florin Oancea, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţi ai conducerii Complexului Energetic Hunedoara pentru a discuta în special pe tema asigurării energiei termice în reşedinţa de judeţ în următorul sezon rece.

Este de-nţeles că Primăria a renunţat la ideile cu centrale termice de cartier, promovată în ultimii doi ani de Mircia Muntean şi Răzvan Mareş. Tot Mintia va fi „soba” oraşului (pentru devenii ale căror locuinţe încă mai sunt conectate la sistemul centralizat de încălzire şi apă caldă). La finalul întrevederii, Primăria s-a angajat să subvenţioneze în continuare energia termică furnizată populaţiei şi să contribuie la identificarea de “soluţii pentru recâştigarea consumatorilor debranşaţi de la sistemul centralizat dar şi pentru continuarea lucrărilor de contorizare individuală a locuinţelor”, după cum anunţă Biroul de Presă al municipalităţii.

Deşi CEH se află într-o gaură financiară de peste 2 miliarde de lei (lei noi), directorii companiei au adus ieri vorba despre posibilitatea atragerii „de fonduri nerambursabile în vederea modernizării rețelei de transport, distribuție și furnizare a agentului termic”.

Deva nu rămâne fără căldură și apă caldă! Este o primă concluzie a întâlnirii care a avut loc marți, 12 iunie 2018, între primarul  Nicolae-Florin Oancea împreună cu șefi ai unor direcții de specialitate din Primăria Municipiului Deva și conducerea Complexului Energetic Hunedoara și care a avut ca scop continuarea colaborării dintre administrația locală și furnizorul de energie termică în municipiu.

Concluziile întâlnirii:

– Va fi stabilit un grup de lucru – format din reprezentanți ai Primăriei Municipiului Deva, ai Complexului Energetic Hunedoara și ai Asociațiilor de Proprietari din municipiu – care va căuta soluții pentru recâștigarea consumatorilor debranșați de la sistemul centralizat și continuarea lucrărilor de contorizare individuală a locuințelor.

– Administrația locală va subvenționa, în continuare, prețul energiei termice furnizate populației.

– Complexul Energetic Hunedoara caută soluții pentru menținerea locurilor de muncă – pe de-o parte, iar pe de altă parte, pentru atragerea de fonduri nerambursabile în vederea modernizării rețelei de transport, distribuție și furnizare a agentului termic.