glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Când vor putea, din nou, acționa „hingherii”. Primăria Deva reface hotărârea în baza căreia pot fi ridicate mașinile parcate ilegal

Administrația locală din Deva reface hotărârea în baza căreia mașinile parcate ilegal vor putea fi ridicate de pe domeniul public. Decizia adoptată anul trecut va fi revocată, în urma constatării de către Prefectura Hunedoara că documentul conține prevederi care se supun unor legi care nu intră în competența administrației publice locale. Potrivit edilului Florin Oancea, cel târziu în două luni, autovehiculele parcate neregulamentar vor putea fi ridicate din nou.

În ședința de joi, 24 mai, administrația locală din Deva supune aprobării Consiliului Local un proiect de hotărâre care reglementează activitatea de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar. Potrivit documentului, activitatea de ridicare, transport, depozitare și eliberare staționate neregulamentar va fi efectuată de către Poliția Locală, prin compartimentul Ridicare vehicule din cadrul Serviciului circulație pe drumurile publice. Dacă în vechiul regulament, locul de depozitare a autoturismelor parcare nelegal era stabilit în noua parcare din Piața Unirii, de lângă Primăria Deva, acum mașinile vor fi depozitate într-un spațiu special amenajat, pe strada Mihai Eminescu, lângă Piața Bejan. „Prin hotărâre a CL Deva, parcarea din Piața Unirii e o parcare pentru autoturisme. Nu aveam cum să facem acolo un spațiu special amenajat pentru depozitarea mașinilor ridicate. La Bejan, este terenul municipalității. Noi vom cumpăra mașina pentru ridicat autoturismele, iar serviciul de Cadastru se va ocupa de tot, împreună cu Poliția Locală. În maximum două luni, eu cred că acest compartiment va fi funcțional”, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Ce tarife vor plăti șoferii

Potrivit noilor prevederi, dacă proprietarul vehiculului se prezintă după începerea operațiunii de ridicare, dar înainte de punerea în mișcare a autospecialei, va plăti numai taxa de ridicare. Dacă proprietarul nu se prezintă în timp util, vehiculul va fi transportat în spațiu special amenajat, pe strada Mihai Eminescu, lângă Piața Bejan. Tarifele de ridicare, transport și depozitare se aprobă anual de către Consiliul Local. Astfel, ridicarea și eliberarea pe loc a vehiculului pentru care s-a început operațiunea de ridicare și nu s-a finalizat va costa 200 de lei. Pentru ridicare, transport și depozitare, tariful este de 250 de lei. Tariful de staționare de la ridicare va fi de 1 leu/oră. Vehiculul ridicat va fi restituit numai după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă dreptul de proprietate. Programul de ridicare/restituire a vehiculelor se va desfășura de luni până vineri între orele 9 și 17. În perioada în care nu se ridică vehicule, Poliția Locală, prin dispecerat, va prelua sesizările și va aplica celelalte măsuri legale.

 

.

One Comment

  1. de ce nu fac parcari si pe urma sa ridice masinile ca fiecare plateste taxe pt masinsa si unde so parcheze dar sau invatat sa ia bani sa mai tina citiva trintori pe spatele soferilor sa le fie rusine