glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Birou unic”, pentru mediul de afaceri hunedorean

Din dorința de a crea un climat de afaceri stabil și coerent, compatibil cu standardele naționale și europene, conducerea Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara (CCIH) și-a propus înființarea unui „Birou unic”. Acesta va funcționa în structura CCIH ca entitate fără personalitate juridică și va oferi antreprenorilor consultanță și informații primare specifice.

Din Biroul Unic vor face parte Administrația Județeană a Finanțelor Publice, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, Agenția pentru Protecția Mediului, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Biroul Vamal, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția pentru Agricultură Județeană, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, ISU, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul de Poliție Județean,  Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Primăria Municipiului Deva, Consiliul Județean Hunedoara, Instituția Prefectului Județul Hunedoara și Camera de Comerț și Industrie. „Scopul Biroului Unic este de a reuni într-un singur loc (la sediul CCI Hunedoara, o dată pe lună) serviciile descentralizate și de a oferi servicii gratuite de consultanță celor care doresc să înființeze o nouă afacere sau să o dezvolte pe cea existentă și au nevoie de informații pentru obținerea avizelor, autorizațiilor și a altor acorduri de funcționare. De asemenea, se dorește organizarea unor seminarii de instruire și informare a agenților economici pe diferite subiecte de interes, precum și dezvoltarea unui birou virtual care să faciliteze dezvoltarea antreprenoriatului în rândul tinerilor”, se arată într-un comunicat de presă al Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara.

Hunedoara este al cincilea județ, după Timiş, Neamţ, Constanța și Brașov în care va funcţiona un Birou Unic pentru agenţii economici. Festivitatea de semnare a protocolului va avea loc luni, 20 noiembrie 2017, ora 13, la sediul CCI Hunedoara.