glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo îşi joacă şansa la titlu până la capăt

Cu un nou antrenor pe banca tehnică, Cosmin Gherman – fost campion acum două sezoane cu City’us Târgu Mureş, trecut între timp şi pe la United Galaţi – Autobergamo a zdrobit duminică seară la Deva pe CSM Politehnica Iaşi cu un 12 – 0 care nu lasă loc de prea multe comentarii. Dornici să repare imaginea şifonată de înfrângerea suferită miercuri în ultimele nouă secunde (!) de joc în faţa rivalilor de la Informatica, devenii nu au avut milă de un adversar pentru care calificarea în play-off a reprezentat deja o performanţă în sine.

Cu acest succes campionii en-titre revin pe primul loc în clasamentul Seriei 1 din play-off, cu 9 puncte faţă de cele 7 ale timişorenilor, însă au un meci mai mult disputat. Astăzi se dispută la Iaşi meciul Politehnica – Informatica, în care oaspeţii pleacă în mod cert cu prima şansă. Calificarea în finala Ligii întâi se va juca însă pe 8 mai, la Timişoara, în derbyul Informatica – Autobergamo.

Calculele pentru calificare în finala campionatului sunt extrem de simple: cu o victorie la Iaşi timişorenii vor avea nevoie doar de un egal acasă cu Autobergamo în ultima partidă, în timp ce Deva va fi obligată să câştige; dacă Politehnica produce azi surpriza, adică obţine un egal sau o victorie, atunci lui Autobergamo îi ajunge egalul în meciul de la Timişoara, Informatica fiind cea silită să joace doar la victorie.

Şi juniorii merg mai departe în Campionatul Naţional U-19

În avanpremiera victoriei seniorilor cu Politehnica Iaşi, juniorii U-19 ai lui Autobergamo au trecut la pas de Şoimii Şimand, scor 13 – 3, în ultima etapă a sezonului regulat. Elevii pregătiţi de pe bancă de Adrian Moţ îşi asiguraseră matematic calificarea în faza următoare a Campionatului Naţional U-19 încă din runda precedentă, când au învins la Reşiţa pe Muncitorul cu 4 – 2. Autobergamo a câştigat seria a cincea din campionat cu 25 de puncte, la fel ca şi Informatica, ambele formaţii urmând să evolueze între cele mai bune 12 echipe din ţară la această categorie de vârstă. Vom reveni în Glasul Hunedoarei cu amănunte despre sistemul competiţional U-19, pentru că este unul destul de complicat, cu serii de câte 4, 5 şi 6 echipe, cele cu ultimele două formate având încă de disputat meciuri.

West Deva a terminat Liga 2 pe locul 8

Reprezentanta Devei în eşalonul secund al futsalului autohton a câştigat şi ea în penultima etapă de campionat. West Deva şi-a învins vecina de clasament, Inter Gheorgheni, cu 14 – 4 şi a acumulat astfel 26 de puncte, cu şapte mai puţin faţă de KSE – locul 7 – şi cu nouă mai mult faţă de Inter – locul 9. În ultima etapă din Liga 2 West va evolua duminică în deplasare la Târgu Secuiesc cu KSE într-un meci doar de palmares.

Învingătoare la Sighişoara, 15 – 5 cu Pro Tineret, CFF Clujana Cluj a promovat conform aşteptărilor în Liga 1. Pentru a afla cine va termina pe locul 2 şi va merge la baraj trebuie să aşteptăm ultima etapă: Colţea Braşov (44 de puncte) joacă la Cluj cu Clujana, în timp ce Luceafărul Buzău (43 de puncte) întâlneşte cocitadina Fortius într-un meci al orgoliilor.

În play-out-ul Ligii întâi City’us Tg. Mureş a învins în primul joc pe Spicom Sf. Gheorghe cu 6 – 3, următoarele două manşe (dacă va mai fi nevoie) urmând să se joace la Sfântu Gheorghe. Învingătoarea din această întâlnire va juca barajul cu locul 2 din Liga 2, Colţea sau Luceafărul, pentru prezenţa din toamnă în prima ligă.