glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Autobergamo câştigă derbyul de la Galaţi şi rămâne lider solitar

Aşteptată cu nerăbdare mai ales de gazdele de la Galaţi, care au privit partida aceasta ca pe o revanşă, reeditarea finalei campionatului din sezonul trecut dintre United şi Autobergamo s-a încheiat tot cu victoria devenilor, scor 6 – 2. Meciul s-a disputat luni seară şi a contat pentru etapa a treia a Ligii întâi la futsal.

Întărită înaintea acestei întâlniri cu transferul “ultimului mohican” al fostei campioane City’us Târgu Mureş, Bogdan Covaci, United s-a arătat a fi aceeaşi echipă incomodă şi a ţinut aproape de deţinătoarea titlului pe tabela de scor timp de trei sferturi din meci. Desprinderea decisivă s-a produs pe final, când trei goluri reuşite în cinci minute de deveni au hotărât soarta celor trei puncte extrem de preţioase în economia clasamentului.

Egalaţi în două rânduri, victorioşi la scor în final

Cel care a deschis scorul în meciul de la Galaţi a fost Florin Ignat, după un sfert de oră de joc. În ultimul minut al primei reprize Borges Kailon a adus egalarea, astfel încât la pauză s-a intrat la cabine la egalitate. La două minute de la reluare Alpar Csoma a redus pe Autobergamo în avantaj, însă acelaşi Kailon a egalat din nou după doar trei minute. Golul trei al Devei i-a aparţinut lui Obadă, după care Alpar Csoma şi Paulo Ferreira au adus liniştea în tabăra campioanei într-un interval de 60 de secunde. Tabela a fost închisă de golul lui Robert Matei din penultimul minut.

Tot luni s-a disputat încă un meci extrem de interesant, cel dintre FK Odorheiu Secuiesc şi Informatica Timişoara, încheiat la egalitate, 4 – 4. Graţie acestor rezultate Autobergamo rămâne singura echipă din Liga 1 cu maxim de puncte după trei etape.

Să mai amintim că astăzi debutează în Liga a doua de futsal o altă echipă din municipiul de la poalele Cetăţii, nou înfiinţata West Deva. Aceasta va evolua în deplasare la Cluj, în compania retrogradatei din Liga 1 CFF Clujana.

Campionatul de futsal se întrerupe din nou după această etapă, pentru returul partidei de calificare la Euro cu Georgia, care are loc pe 26 septembrie la Tbilisi.

United Galaţi – Autobergamo Deva 2 – 6 (1 – 1)

UNITED: Wellington, Dinicuţă – Cojoc, Burdujel, Laşcu, Cireş, Nica, Apostol, Crişan, Kailon, Covaci, Varela. Antrenor Cosmin Gherman.

AUTOBERGAMO: Toniţă, Filimon, Savu – R. Matei, Cr. Matei, Pânzaru, Obadă, Ignat, Tacot, Stoica, Csoma, Ferreira. Antrenor Marcos Angulo.

Au marcat: Kailon (min. 20, 25), respectiv Ignat (15), Csoma (22, 35), Obadă (31), Ferreira (36), Robert Matei (39)