glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Atenție! Noi tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul”

Tentative de înșelăciune prin metoda „Accidentul”, în municipiul Hunedoara. Încercările au fost operate la o oră distanță, cu exact același scenariu, ceea ce indică, cel mai probabil, că este vorba despre același autor. Polițiștii trag un nou semnal de alarmă referitor la această metodă de a acționa a escrocilor.

Sâmbătă, la ora 14:18, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 68 de ani, din municipiul Hunedoara, despre faptul că înainte cu 20 de minute a fost contactată pe telefonul fix, de către o persoană necunoscută, de sex masculin, care folosind apelativul „Mama”, i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier. „Fiul” i-a spus repede femeii că a produs accidentul pe trecerea de pietoni și o persoană care traversa regulamentar a fost rănită, iar el se află la Poliție și are nevoie de 30.000 de euro pentru a scăpa. „După această convorbire telefonică persoana apelată a luat legătura cu fiul ei , căruia, relatându-i cele întâmplate, i-a confirmat că acesta nu are astfel de probleme, fiind îndrumată să sesizeze de îndată Poliția. Persoana vătămată nu a dat curs solicitărilor telefonice și a anunțat imediat poliția”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Cu doar o oră înainte, polițiștii primiseră o altă sesizare, de la o altă femeie în vârstă, cu privire la același mod de operare. În ambele cauze se efectuează cercetări de către poliţişti în vederea depistării autorilor.

Sfaturi pentru hunedoreni

Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic „accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor. Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere faptul că în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări. Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare. În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.