glasul-hd.ro Web analytics

EconomicUltima oră

Aritmetica

Calcule și socoteli, la CJAS

CNAS reaminteşte furnizorilor de servicii medicale aflaţi în contract cu casele de asigurări, dar şi asiguraţilor, că termenul de valabilitate a cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie 2018 a fost prelungit, de la 5, la 7 ani.

În   ultimele   zile,   instituţia   a   primit   semnalări telefonice. Unii furnizori aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate au refuzat să acorde   servicii  medicale   persoanelor asigurate, pe motiv că acestea deţin carduri cu termenul de valabilitate inscripţionat depăşit.

Cardurile naţionale de sănătate noi, care se emit începând cu data de 1 august 2018, au de la început durata de valabilitate de şapte ani, conform aceleiaşi HG.

Măsura de prelungire a duratei valabilităţii cardurilor permite o economie de circa 270 milioane lei, prin degrevarea bugetului de stat de cheltuielile aferente tipăririi a aproximativ 14,2 milioane de carduri noi, în perioada anilor 2018 – 2019.

Asta-mi amintește că la Biblioteca din Orăștie taxa de înscriere constă în 5 plicuri netimbrate. Plicurile se păstrează, și-n caz că nu returnezi cartea, sunt folosite, ca să-ți trimită acasă un fel de mustrare.

Ok… și timbrul? Vă veți întreba…

Pentru timbru, avem parteneriat cu factorul poștal.

Sesizați difereța, ce-nseamnă să fii chibzuit!

(sursa foto: Internet)