glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Aproape 43.000 de lei îi va costa pe deveni un loc de parcare. Pentru parcarea din fața spitalului județean, administrația locală va plăti aproximativ 8 milioane de lei, fără TVA

Primăria Deva va cheltui 8.266.000 de lei, fără TVA, pentru proiectarea și execuția parcării de la Spitalul Județean Deva. Imobilul va avea parter, două etaje și terasă, însumând 192 de locuri pentru mașini. Un simplu calcul matematic arată că administrația locală va da aproape 43.000 de lei pentru construcția unui singur loc de parcare.

Anunțată în luna martie a acestui an, construcția parcării ar fi trebuit să înceapă în vara care tocmai a trecut, după spusele reprezentanților administrației locale. Acest lucru, însă, nu s-a întâmplat. Deocamdată, proiectul este la faza de evaluare a ofertelor, fază care va „beneficia” de o prelungire a termenului, până la sfârșitul acestui an. Cel mai probabil, abia în anul 2019, construcția parcării va fi terminată. „Parcarea de la spital este în stadiul de evaluare a ofertelor. Sunt patru sau cinci oferte, mai mult nu vă pot spune. Valoarea estimată, fără TVA, este 8.266.040 de lei. Termenul de evaluare al ofertelor este 25 de zile, conform legii, dar am făcut o prelungire, pentru că în 25 de zile, nici dacă te muți aici (n.r. în Primărie) nu poți să le evaluezi. 25 de zile se împlineau în 25 septembrie, și am făcut o prelungire până în 31 decembrie. Dar, aia nu înseamnă că trebuie să ajungem până la acea dată”, a declarat directorul tehnic adjunct al Primăriei Deva, Mircea Davidescu.

Parcarea va avea o suprafață amenajată totală de 2142 de metri pătrați, din care clădirea va ocupa definitiv o suprafață de 1.672 de metri pătrați. 300 de metri pătrați vor fi destinați zonelor verzi adiacente parcării, iar 170 de metri pătrați căilor de acces în și din parcare. În total, vor fi 192 de locuri de parcare.

Proiectul va fi făcut din bani de la bugetul local și dintr-un credit pe care administrația locală l-a contractat în urmă cu câțiva ani.

Back to top button
Close
Close