glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Apa Prod Deva a fost sancționată contravențional pentru conducta de apă „reparată” cu zeci de țepușe din lemn

O echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Hunedoara – SCSP s-a deplasat în data de 11.02.2020 la sistemul de aprovizionare cu apă a orașului  Hațeg unde a constatat următoarele:

-sistemul de distribuție a orașului Hațeg  se compune din: stație de tratare a apei, rețeaua de alimentare cu  apă a celor 3 bazine de înmagazinare și sistemul de distribuție al localității. Rețeaua de alimentare cuprinsă între stația de tratare a apei și cele 3 bazine de înmagazinare a apei se întinde pe o lungime de 4500 m. Din lungimea totală a conductei, aproximativ 800 m conducta a fost înlocuită în urmă cu aproximativ 5 ani, restul de 3700 m fiind construită din anul 1978.

O porțiune de aproximativ 500 m conductă supraterană prezintă numeroase orificii care au fost remediate de operator prin obturare cu dopuri din lemn. Direcția de Sănătate Publică nu a fost anunțată cu privire la intervențiile efectuate de operator asupra rețelei de apă.

Cu ocazia verificărilor s-au recoltat 3 probe de apă din punctele reprezentative ale rețelei și s-a verificat conformitatea la legislației sanitare în vigoare efectuată la nivelul laboratorului propriu (laborator înregistrat la Ministerului Sănătății); a fost verificat modul de realizare a programului propriu de supraveghere a calității apei precum și a programului de  monitorizare operațională avizat de DSP pentru punctele de prelevare: ieșire stație tratare și ieșire rezervoare înmagazinare  pentru o perioadă de 6 luni. Nu s-au constatat neconformități ale valorilor pentru parametrii analizați.S-au verificat buletinele de analiză a apei din cadrul monitorizării de audit pentru ultimele 6 luni.Nu s-au constatat neconformități.

La ora controlului, operatorul a demarat procedura de înlocuire a conductei pe porțiunea deteriorată de 500 m.

SC Apa Prod SA Deva a fost sancționată contravențional conform HG nr.857/2011, cu amenda în valoare de 10.000 lei.

 

Back to top button