glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

ANI mai dă o lovitură organizației municipale PNL Hunedoara. Consilierul local Robert Muzsic, în conflict de interese administrativ

Organizația municipală  PNL Hunedoara este zguduită din temelii. După ce vinerea trecută, ANI a sesizat Parchetul General în cazul senatoarei hunedorene Carmen Hărău pentru fals în declarații, după ce a descoperit o posibilă incompatibilitate „nedeclarată”, acum a venit rândul unui alt liberal să ajungă în vizorul instituției. Ieri, Agenția Națională de Integritate a anunțat că alesul local Robert Muzsic s-a aflat în conflict de interese administrativ timp de patru ani.

Robert Muzsic a fost, din anul 2012 până în 2016, atât consilier local al municipiului Hunedoara, cât și șef Birou Serviciul Administrativ în cadrul societății comerciale SC Eco Sid SRL. Potrivit Agenției Naționale de Integritate, pe parcursul acestei perioade de timp, Muzsic a votat mai multe hotărâri în legislativul hunedorean, hotărâri care au vizat firma Eco Sid, aflată în subordinea Consiliului Local. „Pe durata mandatului de consilier local 2012 – 2016 a participat la deliberarea și adoptarea a 18 hotărâri ale Consiliului local pentru S.C. Eco Sid S.R.L., societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată a deținut funcția de Șef Birou Serviciul Administrativ și de la care a obținut venituri. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 77 din Legea nr. 161/2003, ale art. 75, lit. c) și art. 77 din Legea nr. 393/2004 și art. 46 din Legea nr. 215/2001”, se arată în comunicatul de presă al Agenției Naționale de Integritate.

Muzsic se apără

Contactat de „Glasul Hunedoarei”, consilierul local Robert Muzsic susține că este nevinovat și că, deși nu a primit încă decizia ANI, o va ataca în instanță. „ANI dă pe bandă rulantă asemenea verdicte, iar eu cred că nu este un conflict de interese în ceea ce am făcut. Legea spune foarte clar că trebuie să ai un beneficiu patrimonial, iar eu singurul lucru pe care l-am avut a fost contractul de muncă, care este un drept constituțional și legal. Nu a fost nicio primă sau salarii de merit. Eu nu m-am abținut de la vot. Singurul lucru pe care nu l-am votat a fost bugetul. L-am întrebat la vremea aceea pe domnul secretar al Consiliului Local dacă este vreo problemă referitor la a vota sau a nu vota. A zis că nu e nicio problemă, pentru că nu aveam funcție de conducere, ci eram un simplu angajat. Legea spune așa: funcții de conducere sunt director, director general sau administrator”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” consilierul local PNL, Robert Muzsic.

Posibilă incompatibilitate „nedeclarată”

În urmă cu doar câteva zile, tot printr-un comunicat de presă, Agenția Națională de Integritate anunța că a constatat faptul că parlamentarul liberal Carmen Hărău s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 05 mai 2017 întrucât a fost în același timp și în legislativul României și a deținut și funcția de cenzor supleant la Ameritech SA. „Întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de interese depuse în calitate de deputat și de senator funcția de cenzor supleant la Ameritech SA, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal”, se arată în comunicatul de vinerea trecută al ANI. Și senatoarea Carmen Hărău a susținut că este nevinovată, declarând că, la momentul în care a intrat în politică nu mai era cenzor supleant al societății de trei ani.