glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Adrenalină pe două roți în Ținutul Pădurenilor. Sute de rideri participă la Enduro Panorama

Ţinutul Pădurenilor va fi „invadat” din nou de endurişti. Pe finalul acestei săptămâni, în Munţii Poiana Ruscă, pe platoul Pensiunii Panorama din Ghelari, şi-au dat întâlnire, pentru al zecelea an, sute de rideri din toate colțurile lumii.

Enduro Panorama, una dintre cele mai dificile competiţii de anduranţă, împlinește anul acesta 10 ani de aventură moto în Ținutul Pădurenilor. Evenimentul se desfășoară în perioada 3-6 mai, în Ținutul Pădurenilor (localitatea Ghelari) și este organizat de Moto Club Haita Deva. La ediția aniversară din acest an, organizatorii îi provoacă pe pasionaţii de enduro la patru zile de competiţie şi 270 de km de traseu hard enduro. Este de precizat faptul că până în momentul de față sunt înscriși pe site-ul competiției aproximativ 450 de concurenți din Germania, Elveția, Austria, SUA, Belgia, Cehia, Franţa, Ungaria, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Serbia, Suedia, Ucraina, România etc., dar cu siguranță numărul lor va trece de 500 având în vedere că înscrierile oficiale încep astăzi. Riderii vor concura la 3 clase după cum urmează – Clasa A – profi, Clasa B – expert și Clasa C – hobby. „Este un concurs unic în lume, care se desfășoară de 10 ani în județul Hunedoara. Iubitorii de enduro urcă pe pereţii unei cariere de marmură în satul Alun. Competiția de anul acesta este împărțită în patru zile, adunând în total 270 de km de probă pe teritoriul comunelor Ghelari, Topliţa, Bunila, Lelese”, au precizat organizatorii.

Premii importante

Organizatorul anunță premii substanțiale pentru toate clasele. Astfel, la Clasa A premiile sunt: locul 1 – 1.200 EUR, locul 2 – 1.000 EUR, locul 3 – 800 EUR. Clasa B: locul 1 – 700 EUR, locul 2 – 600 EUR, iar locul 3 – 500 EUR. Clasa C: locul 1 – 500 EUR, locul 2 – 400 EUR și locul 3 – 300 EUR. FM Racing acordă suplimentar vouchere pentru locurile 4 și 5 ale fiecărei clase, dar și pentru câștigătorii de la Veterani, fete și juniori. Enduro Panorama a început în anul 2009, ca o competiție prietenească la care au participat 38 de motoriști din țară. Pe parcursul anilor, evenimentul a atras tot mai mult interesul şi atenţia sportivilor de top, iar în momentul de faţă, sute de rideri din toate colţurile lumii încearcă să câştige competiţia din Ţinutul Pădurenilor. Enduro Panorama este singura competiţie de talie internaţională care se organizează în judeţul Hunedoara şi care aşază România în primele ţări cu competiţii de acest gen din Europa.