glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateTimp liber

Activități de relaxare în minivacanța de Rusalii. Festivalul Narciselor, plimbare cu mocănița, Târgul European al Castelelor, filme, parada mașinilor de colecție, deschiderea Muzeului Textilelor

Hunedorenii vor avea parte de o nouă minivacanță, cu ocazia Rusaliilor. În cazul în care nu plecați din județ și doriți să aveți parte de relaxare și distracție, „Glasul Hunedoarei” vă prezintă cele mai importante evenimente din acest weekend prelungit și activitățile la care puteți lua parte.

 

Târgul European al Castelelor la Hunedoara

 

Lupte, dansuri, lecții de tir cu arcul sau lecții de spadă sunt doar câteva dintre activitățile care vor avea loc în acest final de săptămână la Castelul Corvinilor, în cadrul unei noi ediții a Târgului European al Castelelor. Evenimentul este unic în România și doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din țară și din Europa. Vor fi prezente cu standuri, în total, 23 de obiective turistice din țară și din străinătate. Este vorba, în principal, despre cele mai importante monumente din județ (Castelul Corvinilor – unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, aflându-se printre primele castele de poveste din Europa –Cetatea Sarmizegetusa Regia, Palatul Magna Curia, Cetatea Medievală Mălăiești, Cetatea Devei) și din țară, dar și despre reprezentanți ai unor zone istorice din Ungaria și Austria, zone care se promovează organizat, sub tutela unor aswociații. În cadrul evenimentului, expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică. Deschiderea oficială a târgului are loc sâmbătă, 26 mai, de la ora 09:30. Până la ora 16:00, vizitatorii vor avea parte de un program interactiv (lupte și dansuri medievale, dar și lecții de tir cu arcul și de spadă oferite de membrii Ordinului Cavalerilor de Hunedoara și Paladinii de Terra Medies. Același program se va repeta și duminică, între orele 10:00 – 16:00. În plus, duminică, de la ora 15:30, în cadrul manifestării va avea loc și un concert susținut de elevii Școlii de Muzică din Hunedoara.

 

Festivalul Narciselor la Sălașu de Sus

 

Festivalul Narciselor Salasul De Sus (16)Iubitorii de flori, păsări şi muzică populară au ocazia să participe la sfârşitul acestei săptămâni la un eveniment de mare amploare. Este vorba despre Festivalul Narciselor, eveniment care ajunge anul acesta la cea de-a XVIII-a ediție și care va reuni renumiţi interpreţi de muzică populară din județ. Evenimentul este organizat de Primăria comunei Sălaşu de Sus împreună cu Centrul de Cultură și Artă al județului și are loc în perioada 25-27 mai, în comuna Sălașu de Sus. Deschiderea oficială are loc astăzi, de la ora 14:30, la Școala primară din comună. Programul evenimentului va cuprinde muzică tradițională și modernă, întreceri și jocuri sportive și un minicampionat de fotbal. În ultima zi a festivalului, publicul este invitat la un spectacol folcloric susținut de tineri interpreți din Sălașu de Sus, dar și mai multe ansambluri folclorice din zonă. Seara se va încheia cu „Balul narciselor” și un spectaculos foc de artificii. Cu ocazia festivalului, localnicii și turiștii vor putea aduna câteun buchet de narcise din poiana aflată între localitățile Sălașu de Sus și Nucșoara, fără să fie sancționați de autoritățile locale.

 

Trei filme, la „Patria”

 

Hunedorenii care doresc să se relaxeze în acest weekend vizionând un film la cinematograf o pot face la „Patria” Deva. Începând de astăzi și până miercuri, la cinematograful devean vor rula trei filme: „Operațiunea Ham-Ham” în regia lui Raja Gosnell, „Deadpool 2”, regizat de David Leitch și „Solo: O poveste Star Wras” în regia lui Ron Howard. Primul film va putea fi vizionat de la ora 15:00, al doilea de la 17:30, iar ultimul, de la 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

 

Plimbare cu Mocănița

 

mocanitaÎn minivacanța de Rusalii, hunedorenii se pot bucura de o călătorie extraordinară cu mocănița. Celebrul tren din Țara Moților va fi repus din nou în funcțiune și va circula special în aceste zile de weekend, pe traseul dintre Brad și Crișcior. Vagoanele trase de o locomotivă cu aburi vor pleca sâmbătă, din Crişcior la orele 13:00 şi 15:00, din fața Bisericii Mari Ortodoxe din Brad la 13:25 și 15:25 și din faţa Gării CFR, la orele 14:00 şi 16:00. Capacitatea trenului cuprinde 130 de locuri, iar preţul unui bilet pentru plimbarea dus – întors este de 20 lei (adulţi) şi 10 lei (copii). Trenul va fi compus din locomotiva Crișcior 5, vagoane călători și un vagon bar. Informații suplimentare puteți afla la numărul de telefon 0754055632.

 

Parada mașinilor retro

 

Pasionații de mașini sunt așteptați în aceste zile la Deva Auto Show, cel mai important eveniment auto al anului. Evenimentul a început ieri, în parcarea Shopping City Deva și se va desfășura până duminică. Un eveniment important în cadrul salonului va avea loc sâmbătă, de la ora 10:00. Atunci vizitatorii vor putea admira cele mai prețioase bijuterii ale membrilor Classic Car Hunedoara, în cadrul paradei mașinilor retro. Totodată, potrivit organizatorilor – Camera de Comerț și Industrie Hunedoara –salonul va reuni autoturisme de oraș şi de teren, remorci şi vehicule utilitare, piese şi accesorii auto, sisteme audio şi de navigație, motociclete, ATV-uri, scutere şi accesorii etc.

Vezi și
Close
Back to top button
Close
Close