glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

7 beneficii ale trambulinei de exterior pentru copii

Pe site-ul familio.ro vei găsi mai multe modele de trambuline de exterior pentru copii, produse la preţuri foarte bune şi de calitate. Şi, pentru că este greu să vezi pe cineva sărind la trambulină fără un zâmbet imens pe faţă şi chicotind de încântare, acestea merită atenţie! 

Săriturile la trambulină sunt distractive şi o sursă de bucurie pentru copii, dar şi pentru adulţi. Vom vedea în continuare de ce merită să achiziţionezi o trambulină de exterior pentru copii şi ce beneficii oferă aceasta.

Ajută la coordonare şi dezvoltă abilităţile motorii

Copiii au nevoie de mişcare pentru a-şi dezvolta coordonarea şi abilităţile motorii, iar săriturile la trambulină sunt, de departe, cele mai distractive şi eficiente exerciţii! Acestea pot ajuta la dezvoltarea abilităților motorii brute şi facilitează utilizarea muşchilor mari din corp. Săritura la trambulină este de fapt un exerciţiu complex pentru muşchii trunchiului, ai spatelui, ai braţelor şi picioarelor.

Prin urmare, dacă observi că micuţul tău are probleme de coordonare şi mişcare, cumpără-i o trambulină de exterior! Vei fi plăcut surprins de rezultatele care nu se vor lăsa aşteptate. 

Creşte stima de sine a copiilor

Dacă ai observat că prichindelul tău evită să încerce lucruri noi este posibil să aibă probleme cu stima de sine. Aceasta este foarte importantă pentru depăşirea obstacolelor şi a provocărilor din viaţă. O bună stimă de sine îl va ajuta să se descurce mai bine la şcoală şi apoi la serviciu şi în propria familie. 

Săriturile la trambulină sunt de fapt o activitate nouă care îi va permite copilului tău să îşi depăşească limitele şi să facă sărituri cât mai înalte. În acest mod va câştigă tot mai multă încredere în el însuşi, învaţă să facă faţă temerilor şi devine interesat de lucrurile noi. 

Îmbunătăţeşte postura

Pe lângă faptul că îmbunătăţesc coordonarea şi motricitatea, săriturile la trambulină au efecte benefice şi asupra posturii. O postură bună creşte productivitatea copilului, împiedica oboseala, menţine articulaţiile şi oasele în poziţiile corecte şi promovează dezvoltarea musculară, a forţei şi a flexibilităţii. 

Săriturile la trambulină sunt ideale pentru întărirea muşchilor picioarelor şi a spatelui şi ajută la corectarea posturii şi, totodată, sunt distractive şi oferă copiilor motivaţia pentru a face exerciţii regulat.

Copilul va fi stimulat să facă regulat exerciţii

Dacă eşti unul dintre părinţii care se chinuie să scoată copilul din casă pentru câteva ore, cumpără-i o trambulină de exterior şi va ieşi singur! Săriturile la trambulină sunt suficient de distractive pentru a-l motiva să facă regulat exerciţii şi fără să ştie. Câteva minute de sărituri pe zi sunt suficiente pentru a obţine multiple beneficii.

Exerciţiile fizice regulate îl vor ajuta să aibă oase puternice, reduc riscurile de îmbolnăvire şi menţin inima şi plămânii sănătoşi. 

Dezvoltă echilibrul

Un alt mare beneficiu al săriturilor la trambulină este exersarea şi dezvoltarea echilibrului. Pentru a sta în picioare pe trambulină, pentru a ieşi şi a intra pe aceasta, copilul are nevoie să îşi păstreze echilibru în picioare şi, fără să îşi dea seama, face exerciţii extrem de valoroase. Prin urmare, dacă micuţul tău are probleme cu menţinerea poziţiei în picioare şi cade deseori, o trambulină îl va ajuta foarte mult. 

Creşte gradul de independenţă a copilului

Permiţându-i copilului să petreacă mai mult timp singur, afară, sărind pe trambulină, îl ajuţi să devină mai independent. Sunt mulţi părinţi care se tem să facă acest lucru, dar nu au de ce. De multe ori copiii îşi coordonează mişcările mult mai bine decât adulţii şi îşi pot menţine echilibrul mult mai bine decât aceştia. În plus, se adaptează mult mai uşor activităţilor noi şi mediilor noi şi socializează mai uşor.

De aceea, permiţându-i copilului să acţioneze pe cont propriu, părinţii îl vor ajuta să îşi dezvolte încrederea, acest lucru fiind esenţial pentru a se descurca în viaţă. 

Îl învață să persevereze pentru a atinge noi performanţe

De îndată ce a reuşit să facă un salt spectaculos pe trambulină şi a trăit senzaţia succesului, copilul va dori să treacă la pasul următor şi să încerce o acrobaţie nouă sau o săritură mai înaltă. 

Reuşitele de orice natură şi senzaţia de succes sunt modalităţi excelente pentru construirea perseverenţei. Astfel, sărind regulat la trambulină şi depăşindu-şi limitele, copilul va învăţa că orice obstacol poate fi depăşit. 

Back to top button