glasul-hd.ro Web analytics

Publicitate

5 sfaturi pentru menținerea unei bune sănătăți orale

Menținerea sănătății orale este esențială atât pentru bunăstarea fizică, cât și pentru cea mentală. Dacă ai dinți sănătoși, vei avea mai puține șanse de a dezvolta probleme dentare pe parcurs. De la periajul și folosirea aței dentare, vizite regulate la medicul dentist, curățări în profunzime a cavității bucale, până la o dietă echilibrată și consumul de apă din abundență, vei reuși să menții o bună sănătate orală.

Mergi regulat la medicul dentist pentru controale

O vizită regulată la dentist te poate ajuta să identifici problemele dentare din timp, astfel încât acestea să poată fi tratate înainte de a deveni majore. În plus, medicul stomatolog se va asigura, de asemenea, că orice lucrare dentară viitoare este efectuată corect și fără complicații. Cu toate acestea, mulți oameni nu se gândesc la dentistul lor ca la o parte necesară a regimului general de îngrijire. De aceea, este important să îți faci o programare la un cabinet de stomatologie cât mai curând posibil – chiar dacă ai doar una sau două probleme minore care trebuie rezolvate.

Curăță în profunzime cavitatea bucală

Periază-ți dinții și folosește ața dentară în fiecare zi. O rutină bună de periaj și de folosire a aței dentare este cea mai bună modalitate de a reduce acumularea de placă și bacterii pe dinți. Acest lucru nu numai că te ajuta la îmbunătățirea igienei dentare, dar va lupta și împotriva cariilor dentare. Ocazional, solicită tratamente de profilaxie cluj pentru evitarea și prevenirea apariției problemelor dentare.

Evită utilizarea periuțelor și pastei de dinți abrazive

Atunci când îți cureți dinții, evită utilizarea periuțelor de dinți și a pastei de dinți abrazive. Aceste tipuri de agenți de curățare pot deteriora smalțul și pot provoca carii în timp. În schimb, optează pentru perii cu peri moi sau paste de dinți care nu vor dăuna stratului de dentină de sub smalț.

Mănâncă fructe și legume proaspete

Consumă multe fructe și legume ca parte a unei diete echilibrate. O sănătate orală bună începe cu consumul alimentelor potrivite – fructele și legumele conțin vitamine, minerale, enzime, antioxidanți, conținut de apă, fibre, tot ce este necesar pentru a-ți menține cavitatea bucală sănătoasă.

Hidratează-te corespunzător

Dacă îți dorești un zâmbet sănătos și strălucitor, este important să bei multă apă. Nu numai că apa îți menține dinții curați și sănătoși, dar ajută și la reducerea riscului de carii dentare și alte probleme de sănătate orală și respirație urât mirositoare.

Este foarte important să îți menții o bună sănătate orală. Nu doar că îți face zâmbetul mai strălucitor, dar te vei menține și sănătos. Nu este complicat să îți păstrezi sănătatea orală, tot ce ai nevoie este o anumită conștientizare și câteva schimbări în stilul tău de viață.

 

Back to top button