glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Ziua Vulcanilor sărbătorită în Geoparc. Andi Andezit dezvăluie impresii din călătoria sa prin geoparcuri UNESCO

Hunedorenii cu mic cu mare sunt invitați săptămâna aceasta la Ziua Vulcanilor, care va avea loc în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului. La evenimentul din acest an, mascota Casei Vulcanilor, Andi Andezit va dezvălui impresii din călătoria sa prin geoparcuri UNESCO și arii protejate din România.

Pentru al doilea an consecutiv, în data de 24 august, Ziua Vulcanilor va fi celebrată în Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului. Evenimentul va avea loc, începând cu ora 10.00, în Parcul Copiilor din orașul Hațeg. Ediția din acest an îi invită pe participanți la o călătorie prin geoparcuri UNESCO de pe trei continente, dar și în arii protejate și destinații de ecoturism din România. Ghid de călătorie le va fi Andi Andezit, simpatica mascotă de la Casa Vulcanilor, realizată de voluntarii pentru Geoparc și care a primit numele după andezit, un tip reprezentativ de rocă vulcanică. Andi Andezit a călătorit până acum în 14 geoparcuri din Europa, Asia și America de Nord, iar în România a vizitat deja cinci destinații de ecoturism și Geoparcul Ținutul Buzăului – Geoparc Aspirant UNESCO. Pe parcursul călătoriei sale, Andi Andezit a vizitat locuri unice în țară și în lume datorită importanței lor geologice și naturale, inclusiv vulcani, a participat la evenimente locale și a întâlnit o mulțime de oameni interesanți. Mai mult, Andi Andezit a devenit model pentru Geoparcul UNESCO Tumbler Ridge din Canada. „Am fost foarte entuziasmați când Andi Andezit a ajuns oficiul poștal din Tumbler Ridge. L-am plimbat prin  Geoparcul nostru unde a avut parte de multe aventuri și toată lumea a fost încântată să îl cunoască. Inspirați de Andi și de voluntarii din Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului am creat un concurs pentru a-i face un prieten, o mascotă a Geoparcului Tumbler Ridge”, a precizat Sarah Gamble, directorul Geoparcului Tumbler Ridge, Canada. Fascinat de locurile văzute, Andi Andezit este decis ca până la sfârșitul acestui an să ajungă în toate cele 10 destinații de ecoturism din România și la un total de 40 de geoparcuri UNESCO vizitate.

Ateliere creative, jocuri și vulcani creativi

Potrivit organizatorilor, Ziua Vulcanilor din acest an este un bun prilej de a face o călătorie imaginară, prin țară și prin lume, prin intermediul atelierelor creative, a jocurilor, a fotografiilor și informațiilor interesante. În plus, din peisaj nu vor lipsi vulcanii creativi și erupțiile lor surprinzătoare. Ziua Vulcanilor este parte a proiectului „Călătoria lui Andi Andezit prin arii protejate și geoparcuri internaționale” derulat de Asociația Drag de Hațeg și Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, în baza unei finanțări din partea Fundației pentru Parteneriat și MOL România.