glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Ziua vizitelor diplomatice la Hunedoara. Ambasadorul Olandei în România şi consulul onorific al Spaniei la Timişoara s-au aflat ieri în oraşul care dă numele judeţului

Primăria Hunedoarei promovează oferta economică a oraşului şi prin intermediul reprezentanţilor diplomatici. Ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Excelenţa Sa Stella Ronner – Grubacic (foto stânga) şi consulul onorific al Spaniei în Timişoara, Excelenţa Sa Jose Miguel Vinals Arino s-au aflat în aceeaşi zi în cel mai mare municipiu al judeţului.

Excelența Sa Stella Ronner-Grubacic s-a aflat la Hunedoara într-o vizită privată la finalul căreia s-a declarat impresionată de potenţialul turistic al oraşului, conform reprezentanţilor Primăriei Hunedoara. „Cei doi au discutat despre aspecte economico-sociale din Regatul Țărilor de Jos și din România, dar și despre posibilitatea de a investi în municipiului Hunedoara. Excelența Sa s-a declarat impresionată de potențialul turistic al municipiului Hunedoara. Primarul municipiului Hunedoara a invitat-o pe reprezentanta Regatului Țărilor de Jos în România la «Zilele Hunedoarei”, eveniment care va avea loc în cursul lunii iulie”, se mai arată în comunicatul Primăriei . „Castelul Corvinilor este impresionant, iar istoria lui este fascinantă. Hunedoara este un oraș foarte frumos. Promit să revin aici cât de curând”, a declarat Stella Ronner-Grubacic.

Primarul Municipiului Hunedoara a primit ieri și vizita Excelenței Sale Jose Miguel Vinals Arino, Consulul Onorific al Spaniei la Timișoara. Cei doi au purtat discuții despre oportunitatea unor investiții în municipiul Hunedoara. După întâlnirea de la Primărie, Excelența Sa a fost invitat să viziteze Centrul de Afaceri, dar și mai multe terenuri disponibile pentru deschiderea unei afaceri în municipiul Hunedoara.

Interes în creştere

Dan Bobouţanu, declară că, în ambele situaţii, iniţiativa a plecat dinspre partea străină. „Am fost notificaţi cu câteva săptămâni în urmă în ce priveşte intenţia excelenţelor lor de a vizita Hunedoara. Ne bucură nespus acest fapt pentru că e o dovadă clară că oraşul începe să prezinte din ce în ce mai mult interes. Doamna Stella Ronner – Grubacic a venit într-o vizită privată, fiind interesată în special de Castelul Corvinilor şi de turism. Noi i-am prezentat însă şi oferta completă a oraşului în ce priveşte oportunităţile de afaceri. Domnul Jose Miguel Vinals Arino a mai fost la Castel, aşa că, de data aceasta a dorit să discutăm mai mult pe teme economice. A fost o discuţie extrem de utilă, cred eu, pentru ambele părţi. Am vorbit despre probleme legate de forţa de muncă, oportunităţi de afaceri, autostradă, direcţii de dezvoltare în turism, industrie şi servicii”, declară Bobouţanu.