glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Ziua scandalurilor cu sutană: Pomohaci şi fostul episcop de Huşi

Fostul preot Cristian Pomohaci (foto stânga) a fost „renegat” de Primăria Uricani şi scos de pe lista cu interpreţi care urmează să apară pe scenă la zilele oraşului. La scurt timp după anunţ, tot ieri, a apărut vestea că fostul episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanul (foto dreapta) se refugiază în judeţul Hunedoara.

POMOHACIMediul on-line din Valea Jiului a fost extrem de frământat, la finele săptămânii trecute, după ce Primăria Uricani a anunţat că printre soliştii de muzică populară care vor evolua la sărbătoarea oraşului se va număra şi Cristian Pomohaci. Iniţial, primarul Dănuţ Buhăescu a declarat că există un contract încheiat cu o firmă de impresariat încă de la începutul anului, cu mult înainte de a izbucni scandalul în care este implicat Pomohaci. Cel puţin vinerea trecută, Buhăescu nu părea dispus să „rupă” contractul. Ieri, Primăria Uricani a anunţat, totuşi, că a renunţat la ideea de a plăti un recital al lui Cristian Pomohaci la zilele oraşului.

SECUND Episcopul de HusiTot ieri, s-a aflat locul de „exil” al episcopului de Huşi, Corneliu Bârlădeanul. Acesta a fost victima unui şantaj. Trei preoţi l-au ameninţat că dau publicităţii un filmuleţ în care el ar apărea în ipostaze intime cu fost elev de seminar. Preoţii sunt acum anchetaţi de DNA, iar Corneliu Bârlădeanul s-a retras din funcţia de episcop „deşi se consideră nevinovat”, după cum au anunţat reprezentanţii Patriarhiei. Sfântul Sinod i-a aprobat cererea de retragere din funcţie, dar şi pe cea de a se stabili în judeţul Hunedoara. Corneliu Bârlădeanul va locui într-o casă din satul Hăţăgel, pusă la dispoziţia sa nu de Episcopia Devei şi Hunedoarei, ci de episcopul locţiitor al Daciei Felix a românilor ortodocşi din Serbia, Daniil Stoenescu, originar din Ţara Haţegului. Conform reprezentanţilor Patriarhiei, Corneliu Bârlădeanul nu va mai putea sluji în biserică, ci va avea satutul unui simplu călugăr.