NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Ziua scandalurilor cu sutană: Pomohaci şi fostul episcop de Huşi
SECUND Episcopul de Husi

Ziua scandalurilor cu sutană: Pomohaci şi fostul episcop de Huşi

Fostul preot Cristian Pomohaci (foto stânga) a fost „renegat” de Primăria Uricani şi scos de pe lista cu interpreţi care urmează să apară pe scenă la zilele oraşului. La scurt timp după anunţ, tot ieri, a apărut vestea că fostul episcop de Huşi, Corneliu Bârlădeanul (foto dreapta) se refugiază în judeţul Hunedoara.

POMOHACIMediul on-line din Valea Jiului a fost extrem de frământat, la finele săptămânii trecute, după ce Primăria Uricani a anunţat că printre soliştii de muzică populară care vor evolua la sărbătoarea oraşului se va număra şi Cristian Pomohaci. Iniţial, primarul Dănuţ Buhăescu a declarat că există un contract încheiat cu o firmă de impresariat încă de la începutul anului, cu mult înainte de a izbucni scandalul în care este implicat Pomohaci. Cel puţin vinerea trecută, Buhăescu nu părea dispus să „rupă” contractul. Ieri, Primăria Uricani a anunţat, totuşi, că a renunţat la ideea de a plăti un recital al lui Cristian Pomohaci la zilele oraşului.

SECUND Episcopul de HusiTot ieri, s-a aflat locul de „exil” al episcopului de Huşi, Corneliu Bârlădeanul. Acesta a fost victima unui şantaj. Trei preoţi l-au ameninţat că dau publicităţii un filmuleţ în care el ar apărea în ipostaze intime cu fost elev de seminar. Preoţii sunt acum anchetaţi de DNA, iar Corneliu Bârlădeanul s-a retras din funcţia de episcop „deşi se consideră nevinovat”, după cum au anunţat reprezentanţii Patriarhiei. Sfântul Sinod i-a aprobat cererea de retragere din funcţie, dar şi pe cea de a se stabili în judeţul Hunedoara. Corneliu Bârlădeanul va locui într-o casă din satul Hăţăgel, pusă la dispoziţia sa nu de Episcopia Devei şi Hunedoarei, ci de episcopul locţiitor al Daciei Felix a românilor ortodocşi din Serbia, Daniil Stoenescu, originar din Ţara Haţegului. Conform reprezentanţilor Patriarhiei, Corneliu Bârlădeanul nu va mai putea sluji în biserică, ci va avea satutul unui simplu călugăr.

Despre Ciprian IANCU

Citește și

IMG-20180321-WA0010

Accident mortal, la Beriu

Grav accident rutier grav, miercuri seara, în satul Beriu, din apropierea municipiului Orăştie. O femeie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *