glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateEveniment

Ziua Poliției, sărbătorită la Brad, cu trei zile avans

Locuitorii municipiului Brad au fost primii care au sărbătorit, anul acesta, Ziua Polițiștilor. Ieri, în zona centrală a orașului, oamenii au fost invitați să participe la un exercițiu demonstrativ realizat de polițiștii Serviciului de Acțiuni Speciale, din cadrul IPJ Hunedoara.

Scenariul a fost extrem de bine pus la punct. Niște suspecți care făceau trafic de armament au fost interceptați în trafic, iar apoi s-au opus somațiilor polițiștilor de a-i opri. Totuși, oamenii legii au reușit să îi oprească, iar apoi, sub ochii curioșilor, au realizat controlul corporal al acestora, dar și al autoturismului în care se aflau „infractorii”. Din fericire, la final nu s-a lăsat cu rețineri, ci cu aplauze de la brădenii prezenți la eveniment.

Cei interesaţi au putut vizita și standurile de prezentare a ofertei educaţionale a instituţiilor de învăţământ ale MAI, standul de prezentare a activităţii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. De asemenea, oamenii au avut ocazia să vadă o parte din dotările tehnice şi autospecialele de intervenție ale poliţiştilor hunedoreni, cum ar fi: autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului, cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional, dar și autospecialele Serviciului Rutier, cele ale structurilor de ordine publică şi pe cele ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Manifestarea dedicată Zilei Poliţiei Române va continua vineri, la Deva, unde pe esplanada din faţa sediului I.P.J. Hunedoara (Str. Mihai Eminescu, nr. 130), după ora 12:00, poliţiştii vor prezenta o parte din dotările tehnice şi autospecialele de intervenție ale I.P.J.

Ziua Poliției se sărbătorește de Buna Vestire, în data de 25 martie.