glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Zilele municipiului Brad, „Diva Deva” și două concerte marca Play iT Band în acest weekend

Agenda culturală de timp liber din acest weekend se anunță deosebit de încărcată de activități muzical-artistice, științifice și de divertisment. Locuitorii municipiului Brad sunt invitați la Zilele orașului, iar pasionații de știință sunt așteptați la Conferința internațională pentru dialog intercultural „Diva Deva”. Tinerii petrecăreți, și nu numai, au ocazia să ia parte la două concerte susținute de formația Play iT Band.

Zilele municipiului Brad la a XVI-a ediție

Locuitorii municipiului Brad, dar şi cei care doresc să aibă parte în weekend de o serie de activităţi sportive, culturale dar şi distractive în aer liber sunt aşteptaţi să ia parte la Zilele Municipiului Brad. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a XVI–a ediţie şi se va desfăşura în perioada 11 – 13 august. Manifestările debutează astăzi, de la ora 17:00, la Casa de Cultură din oraș cu vernisajul expoziției de fotografie „Prezent/Alchimii subiective” al Asociației Artiștilor Fotografi Hunedoreni. De la ora 20:00, în Piața Aurului, brădenii sunt invitați la un recital extraordinar al naistului Nicolae Voiculeț. Spectacolul este realizat în cadrul turneului „Doamne, ocrotește România”, iar invitata specială este Veta Biriș. În a doua zi a evenimentului, de la ora 19:00, pe scena din Piața Aurului vor urca Quas, Burebista, Talisman, Vacanța Mare, Compact și Randi. De la ora 20:30, reprezentanții administrației locale vor premia tinerii brădeni cu rezultate deosebite. Ultima zi a evenimentului este rezervată folclorului. De la ora 19:00, Ansamblul Folcloric „Doina Crișului” cu soliștii Ciprian Roman, Bogdan Toma, Ovidiu Homorodean, Paula Hriscu vor susține spectacole de muzică populară extraordinare. Invitați speciali vor fi: Alexandru Pop și Oana Font, Triton, Sava Negrean Brudașcu și Ion Paladi. În plus, în cadrul manifestărilor vor mai avea loc următoarele activități: festivitatea de premiere a turneului de tenis de câmp (astăzi, ora 18:00, la Anca Tenis Peste Apă), turul ciclist „Drumul aurului” (startul va avea loc sâmbătă, de la ora 10:00, în Piața Aurului) și încheierea competiției de mini-fotbal Memorialul Grigorie Verdeș (sâmbătă, ora 11:30, la terenul sintetic Peste Luncoi). În pauzele dintre meciuri vor mai avea loc demonstrații de Kendama.

diva devaConferință internațională „Diva Deva”

Cercetători, profesori universitari, poeți, scriitori și publiciști din județ, țară și străinătate participă în acest final de săptămână la Conferința internațională pentru dialog intercultural „Diva Deva”. Evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a XI-a ediție și se va desfășura în perioada 10-12 august. Deschiderea conferinței are loc astăzi, de la ora 09:30, în sala mică a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva și în sala de conferințe a Hotelului Deva. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Deva, în parteneriat cu centrul cultural devean și Asociația pentru Promovarea Istoriei României (A.P.I.R.) Deva. Potrivit organizatorilor, cele 10 ediții ale „Diva Deva”, desfășurate până acum, s-au bucurat de prezența unor participanți din România, Franța, Italia, Cehia, Ungaria, Polonia și Statele Unite ale Americii.

Două concerte marca Play iT Bandplay It Band

Tinerii petrecăreți, și nu numai, sunt invitați în acest sfârșit de săptămână la două concerte, susținute de Play iT Band, formația de muzică ușoară a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” Deva. Trupa formată din Patrick Catona (violoncel), Mircea Logojan Jr. (keyboard solo), Andrei Pleter (keyboard strings), Gabriel Hărăguș (tobe), Călin Sân (pian) și solistele Iulia Jurju, Beatrix Antónia Szőts, Melania Turcu, Ana Maria Lupulescu, Alexandra Silvana Dabija și Ane Marie Pal vor concerta sâmbătă de la ora 22:00 în club Johnʼs și duminică de la ora 20:00, în Piața Cetății Deva. Concertele își doresc promovarea tinerelor talente în prestație live. Concertul de sâmbătă își propune lansarea oficială a Formatiei Play iT Band, iar cel de duminică are ca scop promovarea simbolului municipiului Deva, Cetatea. Repertoriul formației cuprinde piese cover cunoscute din repertoriul unor  artiști consacrați din anii 1970- 2016.

Tags

2 Comments

  1. Atenție la semnificația cuvintelor! Prestanță live(cum apare în articol) este folosire greșită a cuvântului PRESTANȚĂ în contextul dat.Live poate fi o PRESTAȚIE.

Vezi și

Close