glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Zilele Hunedoarei 2014”: peste o săptămână de petreceri stradale

Timp de mai bine de o săptămână, de astăzi şi până în 20 iulie, în Hunedoara vor avea loc o serie de evenimente și acțiuni culturale, sportive și de divertisment, pentru a marca sărbătorirea orașului.

Astfel, astăzi, începând cu ora 18.00, la Zlaşti, respectiv Pestiş, Ansamblul „Haţegana” va susţine un spectacol de dansuri şi muzică populară, în vreme ce, concomitent, în incinta Stadionului „Michael Klein” va avea loc o tabără medievală unde publicul va putea vedea o expoziţie de arme, o prezentare a hainelor medievale, se vor preda lecţii de duel, dans şi probe de îndemânare, iar copiii se vor bucura de jocuri medievale. La final este anunțată o lecţie de gătit în stil medieval.

O paradă inedită, în debutul serbărilor

Sărbătoarea oraşului va debuta în Hunedoara cu o paradă care începe la ora 19.00, în faţa Primăriei Hunedoara, la care vor participa Toboşarii şi Cimpoierii din Transilvania, Legiunea „Dacia Apulensis”, „Terra Dacia Aeterna”, Ordinul Cavalerilor de Hunedoara, Paladinii de Terra Medies, Legiunea „Matei Corvin”, Jandarmeria Română, Strop de Foc, Ansamblul „Haţegana”, Ansamblul de Dansuri Ţigăneşti „Barbunco Romano”, La Fiesta, Clubul Sportiv Hunedoara, Clubul Sportiv O-KA-DO Hunedoara, Garda Ansamblului Arhitectural Hotel Medieval Alba Carolina, alături de alţi invitaţi-surpriză. Parada se va desfăşura pe traseul – Primărie – Str. Libertăţii – Str. Republicii – B-dul Dacia până la intersecţia cu Mihai Viteazul. Ziua de luni, 14 iulie, este dedicată culturii şi teatrului, iar în ziua de marţi, 15 iulie, copiii vor fi în centrul atenţiei în evenimentele plănuite de organizatori. Miercuri, vor avea loc competiţii de atletism, tenis, fotbal, şah, handbal, karting şi înot. Seara, hunedorenii sunt invitaţi la operă în aer liber, în Curtea Castelului Corvinilor. Joi au loc spectacole muzicale, printre invitaţi fiind Lena Miclăuş şi Fraţii Marişca. Vineri, Castelul Corvinilor îşi deschide porţile, iar seara este programat Balul Operei, în Sala Dietei. Pe scena din centrul Hunedoarei vor urca ansambluri folclorice şi cântăreţi de muzică populară. În seara de sâmbătă, 19 iulie, vor concerta Arhaica, Nicole Cherry şi Cabron, iar ultima seară a festivalului se va încheia cu recitalurile cântăreţilor Puya şi Lora. Până la Zilele Hunedoarei, hunedorenii vor avea parte şi de alte petreceri stradale, la sfârşit de săptămână, Hunedoara fiind unul dintre cele mai active municipii, în ce priveşte aceste festivaluri.