glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Zi neagră pe șoselele din Hunedoara. Trei morți și trei răniți grav, în urma a două accidente rutiere

Ziua de ieri a fost una neagră pe șoselele din județul Hunedoara. Trei oameni și-au pierdut viața, iar alți trei au fost răniți grav, în urma a două accidente rutiere.

Primul accident de circulație a avut loc ieri, puțin după miezul nopții. Un tânăr de 19 ani, din orașul Călan, care nu avea permis de conducere, s-a urcat la volan. În timp ce conducea un autoturism pe DN 68, din direcția Caransebeș-Hațeg, între localitățile Păclișa și Sarmizegetusa, tânărul a pierdut controlul volanului, iar de aici, până la o tragedie nu a mai fost decât un pas. ,,Pe o porţiune de drum în aliniament, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu autoturismul care circula din sens opus şi era condus de către un bărbat în vârstă de 46 de ani, din Lupeni”, a declarat Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara. Impactul a fost deosebit de puternic, iar cei doi șoferi nu au  mai avut nicio șansă de supraviețuire. ,,Echipajul de pompieri, alcătuit din 5 subofiţeri, deplasat cu o autospecială complexă, a găsit într-un autoturism implicat în accident doi bărbaţi încarceraţi, în vârstă de 19 şi 46 de ani. Angajații Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Haţeg au constatat că în urma accidentului ambii bărbaţi au decedat pe loc. Victimele au fost extrase din autoturism după intervenţia echipajului de descarcerare”, a spus Anemona Doda, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara.

Pe DN 66, altă tragedie

A doua tragedie, petrecută ieri pe șoselele județului, a avut loc pe DN 66, la ieșire din Petroșani. Din declaraţiile martorilor, şoferul unui autoturism Logan care venea dinspre Petrila spre Petroşani a încercat să iasă de pe prima bandă de circulaţie chiar în faţa unui autotren şi a fost acroşat din spate. Martorii spun că din cauza vitezei, autoturismul a intrat în derapaj şi s-a întors pe contrasens, de unde a fost izbit de o autoutilitară care circula regulamentar. În urma accidentului, pasagerul de pe locul din dreapta-spate a autoturismului a decedat, iar alte două persoane din aceeași mașină au fost rănite grav. ,,Echipajul cu medic a făcut timp de 45 de minute manevre de resuscitare a unuia dintre pasageri, în vârstă de 48 de ani dar, din păcate, nu a mai putut fi salvat, drept pentru care s-a declarat decesul. În urma accidentului au mai fost rănite trei persoane: o femeie de 26 de ani, cu traumatism cranian și contuzie toracică, un bărbat de 28 de ani, care era șoferul autoturismului, cu contuzii la membrele inferioare și șoferul autoutilitarei, cu plăgi escoriate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Județean Hunedoara, medicul Călin Dumitrescu.