NEWS ALERT:
Home / Eveniment / Infracționalitate / Zi cu ghinion pentru doi tâlhari. Doi minori prinşi, după ce au încercat să fure poşeta unei devence
Zi cu ghinion pentru doi tâlhari. Doi minori prinşi

Zi cu ghinion pentru doi tâlhari. Doi minori prinşi, după ce au încercat să fure poşeta unei devence

Doi adolescenţi din municipiul Deva au fost prinşi de poliţişti după ce, în toiul nopţii, au lovit o femeie şi au încercat să-i fure poşeta pe care o avea pe umăr.

Incidentul s-a petrecut luni spre marţi noaptea, în jurul orei 2:00, când o deveancă în vârstă de 44 de ani se îndrepta spre casă, după ce fusese la cumpărături. În momentul în care a intrat în scara blocului în care locuieşte, femeia a încasat câteva lovituri de la doi adolescenţi care au încercat să-i fure poşeta. „Femeia a dat dovadă de prezenţă de spirit şi a opus rezistenţă, iar cei doi suspecţi au fugit fără a reuşi să o tâlhărească”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Deva au reuşit, la scurt timp de la comiterea faptei, să  îi identifice pe cei doi prezumtivi autori, doi minori în vârstă de 16 ani. Aceştia au fost depistaţi de poliţişti ieri dimineaţă, în jurul orei 08:00, şi conduşi la sediul Poliţiei pentru audieri. În cauză, oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de tâlhărie.

Recomandările poliţiştilor

Poliţiştii recomandă hunedorenilor să evite să circule, la ore târzii, prin parcuri, locuri izolate sau întunecoase. „Aveţi grijă la ceea ce se întâmplă în jurul vostru, atunci când sunteţi pe stradă. Nu vă lăsaţi distraşi de citirea presei sau accesatul internetului şi evitaţi să folosiţi telefonul mobil pe stradă. Neatenţia ta poate atrage interesul infractorilor. Când mergeţi pe trotuar în apropierea carosabilului, ţineţi geanta pe umărul opus străzii, pentru a evita smulgerea ei de către infractori biciclişti sau motociclişti. Când vi se pare că vă urmăreşte cineva, verificaţi acest lucru traversând strada. Dacă persoana respectivă alege aceeaşi rută, îndreptaţi-vă spre o zonă aglomerată sau intraţi într-un magazin. Cereţi sprijinul Poliţiei”, a precizat inspectorul principal Bogdan Niţu. Mai mult, încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale atacatorului, precum înălţime, constituţie, culoarea părului, eventuale semne particulare sau îmbrăcăminte. Orice detalii ar putea fi extrem de folositoare pentru identificarea şi prinderea rapidă a infractorului.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

inselatorie-telefon-metoda-premiul

Nouă metodă de escrocat. „Premii de fidelitate” contra unor sume de bani

Polițiștii hunedoreni încearcă să pună mână pe un escorc care s-a dat drept directorul unei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *