glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Zeci de şcoli fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Cele mai multe şcoli care nu îndeplinesc formalităţile de funcţionare sunt în mediul rural

Un număr de 16 unităţi şcolare din judeţul Hunedoara nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Majoritatea sunt fără personalitate juridică şi fac parte din mediul rural.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, la cererea Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, au solicitat, în urmă cu o lună, tuturor unităţilor şcolare să prezinte un raport despre starea autorizaţiilor sanitare de funcţionare.

Grupurile sanitare, cea mai mare problemă

Potrivit raportului, în unele şcoli şi grădiniţe din judeţ există câteva probleme privind grupurile sanitare, motiv pentru care nu au îndeplinit condiţiile necesare pentru primirea autorizaţiei sanitare de funcţionare. Cu toate acestea, situaţia este mai bună decât anul trecut. Există în judeţ 16 unităţi şcolare care nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Patru dintre acestea sunt cu personalitate juridică, iar 12 fără. La nivelul judeţului există 322 de unităţi şcolare, 108 dintre acestea fiind cu personalitate juridică, iar restul fără. Majoritatea unităţilor care nu au fost autorizate să funcţioneze din punct de vedere sanitar sunt din mediul rural şi din Valea Jiului, unde există mai multe grădiniţe care funcţionează în apartamente. Motivul neautorizării este di cauza faptului că nu au locuri de joacă pentru copii, nu sunt igienizate sau grupurile sanitare sunt neconforme”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.