NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Zeci de profesori „râvnesc” un post de conducere în şcoli. Astăzi, începe concursul pentru posturile de directori
desch 2

Zeci de profesori „râvnesc” un post de conducere în şcoli. Astăzi, începe concursul pentru posturile de directori

Aproximativ 70 de cadre didactice şi-au depus dosarele în vederea participării la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director scoase la concurs de Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara. Pentru acest nou examen, în judeţ sunt disponibile 39 de posturi pentru funcţia de director de şcoli şi 26 pentru director adjunct.

Concursul pentru ocuparea posturilor didactice vacante de director şi director adjunct în şcolile din judeţul Hunedoara începe astăzi, cu proba scrisă, care se va desfăşura la centrul special de concurs Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva. Accesul candidaților în săli se face în intervalul orar 8.00-8.30 pe baza buletinului, permisului auto sau pașaportului. Candidaţii care nu se află în sală până la ora stabilită pentru începerea probei pierd dreptul de a mai susţine proba scrisă. Aceasta presupune rezolvarea de către candidaţi, în maximum 90 de minute, a unui test-grilă, în cadrul căruia se evaluează în proporţie de 50 la sută cunoştinte privind legislaţia specifică în domeniul învăţământului preuniversitar şi în proporţie de 50 la sută cunoştinte privind managementul educaţional. La nivelul judeţului, au fost scoase la concurs 65 de posturi de director şi director adjunct. Astfel, la acest moment sunt 39 de funcţii vacante de director şi 26 de director adjunct. Potrivit reprezentanţilor IŞJ Hunedoara, pentru acest nou concurs de ocupare a funcţiilor de conducere în învăţământul hunedorean s-au înscris 69 de cadre didactice: 35 pentru funcţia de director (15 în mediul rural şi 20 în urban) şi 34 pentru director adjunct, toţi în mediul urban. Totodată, există 17 posturi de conducere scoase la concurs pentru care nu există niciun candidat: 3 în mediul rural şi 14 în urban.

Conform calendarului acestui concurs, în perioada 19 – 31 iulie 2017 au loc următoarele două probe ale concursului: proba de evaluare a curriculum-ului vitae al candidaţilor, respectiv interviul. Pentru fiecare probă de concurs, punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a fiecărei probe este de 35 de puncte. Este declarat „promovat” la concurs candidatul „admis” care a obţinut cel mai mare punctaj total. Rezultatele finale ale concursului se vor afişa până în data de 2 august.

Despre Raluca STROIA

Citește și

DE PUPAT ALIN BONTA

De pupat 20.04.2018

Alin Bonţa – sportiv amator din Deva, Pentru că oferă publicului hunedorean o nouă experienţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *